Η Ford ανακοίνωσε πως ανακαλεί 33.256 Explorer, E-Series και Lincoln Aviator, MY2020-2021, στις ΗΠΑ. Τα περίπου 1.500 Explorer και Aviator ανακαλούνται επειδή υπάρχει ο κίνδυνος οι συνδέσεις που ασφαλίσουν την βάση του κινητήρα από την πλευρά του συνοδηγού να χαλαρώσουν με την πάροδο του χρόνου και να ξεκουμπώσουν, κάτι που σύμφωνα με την Ford θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ισχύος.

Τα προς ανάκληση αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Μπλε Οβάλ εταιρίας στο Σικάγο μεταξύ 28 και 30 Ιουλίου 2020.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά 31.756 E-Series που φορούν τον 7,3-λίτρων κινητήρα. Σύμφωνα με την Ford, στα επηρεαζόμενα οχήματα δεν έχει τοποθετηθεί σωστά η μόνωση στο κάτω μέρος του καλύμματος του κινητήρα, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει τη θερμοκρασία του χώρου των επιβατών, ενώ ενδέχεται να προκαλέσει και εγκαύματα εάν κάποιος άνθρωπος έρθει σε άμεση επαφή με τα σημεία του καλύμματος που δεν έχει εγκατασταθεί σωστά η μόνωση.

Τα E-Series που ανακαλούνται κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Ford στο Οχάιο από τις 11 Μαΐου 2019 έως τις 13 Νοεμβρίου 2020.

Η Ford τονίζει πως δεν γνωρίζει κάποιον τραυματισμό ή ατύχημα που να σχετίζεται με τα παραπάνω ζητήματα.