Ο λόγος για τον Ottocar J, γέννημα-θρέμμα Βιέννης, αγόρασε πρόσφατα την 80στή του Porsche, μια 718 Boxster Spyder, συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε ο ίδιος πριν από 50 χρόνια, όταν είδε ένα μοντέλο της γερμανικής εταιρίας να περνά γρήγορα από μπροστά του.

Έπρεπε να περιμένει μέχρι το 1977, όταν και κατάφερε να αποταμιεύσει τα απαραίτητα χρήματα για να αγοράσει την πρώτη του Porsche, μια 911 E σε κίτρινο Speed Yellow χρώμα. Έκτοτε, από το γκαράζ του Ottocar πέρασαν μοντέλα όπως η 917, η 910, η 914, η 356 Coupe, η 911 RS 2.7, η 930 Turbo, η 956 και η 991 Speedster.

Αυτά τα 43 χρόνια ο 80χρονος Ottocar έχει αγοράσει 80 αυτοκίνητα της Porsche, αλλά σήμερα κατέχει τις 38 εξ’αυτών, και -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- αυτό του δίνει τη δυνατότητα να οδηγεί μια διαφορετική Porsche για κάθε εργάσιμη ημέρα του μήνα, και δύο για τα Σαββατοκύριακα.

Ο Αυστριακός έχει φτιάξει ένα μεγάλο γκαράζ για να φυλάσσει τα αυτοκίνητα του, και μέσα σε αυτό διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από αναμνηστικά, μινιατούρες και αφίσες από αγώνες, ενώ δεν λείπει ένα αναπαυτικό σαλόνι και μια αίθουσα σινεμά.

Η νέα του 718 Boxster Spyder είναι βαμμένη σε γαλάζιο Miami Blue χρώμα και την παρέλαβε από το εργοστάσιο της εταιρίας στο Zuffenhausen, με την Porsche να του επιτρέπει να είναι αυτός που τοποθέτησε το σήμα στο καπό του αυτοκινήτου.

Μιλώντας για την 718 Boxster Spyder, ο Ottocar αναφέρει ότι απολαμβάνει τον ήχο της, την οδική συμπεριφορά της και τη ρύθμιση της ανάρτησης, ενώ του θυμίζει την αγωνιστική 910. Τέλος, ο Αυστριακός δεν έχει σκοπό να σταματήσει να αυξάνει τη συλλογή του από μοντέλα της Porsche, ενώ σύντομα θέλει να διασχίσει τον θρυλικό αυτοκινητόδρομο Pan-American με μια Cayenne.