Δείχνουν αυτές οι φωτογραφίες από την Κίνα το νέο Ford Mondeo;

Σχετικά άρθρα

Το 2012 η Ford λάνσαρε στην αγορά της Αμερικής την πέμπτη γενιά του Mondeo (το οποίο πωλείται ως Fusion), καθώς έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 2014 για να το δούμε στην Ευρώπη. Με τον κύκλο ζωής του μοντέλου να βρίσκεται στο τέλος του, σήμερα διέρρευσαν από την Κίνα οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου μοντέλου.

Από αυτές βλέπουμε ένα βαριά καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, το οποίο όμως είναι εύκολα διακριτό ότι το αμάξωμα του παραπέμπει σε crossover, εγκαταλείποντας πλήρως το σουλούπι του παραδοσιακού sedan και οικογενειακού αυτοκινήτου.

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές στις αρχές του χρόνου, οι οποίες ανέφεραν ότι η Ford θα παρουσιάσει στα τέλη του δεύτερου εξάμηνο του 2021 το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Mondeo, ώστε να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022.

Με βάση αυτές, ο σχεδιασμός του δείχνει να είναι εντελώς νέος, με τις ριζοσπαστικές αλλαγές να ξεκινούν από ένα εντελώς νέο εμπρός “πρόσωπο”, στο οποίο η μάσκα δείχνει να έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία από ό,τι είχε μέχρι σήμερα. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν επίσης τα πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα, τα οποία πλαισιώνονται από έναν μεγάλο προφυλακτήρα, με καθαρές γραμμές.

Το αποτέλεσμα δείχνει να είναι μοντέρνο και εκλεπτυσμένο, διατηρώντας παράλληλα έναν σπορ χαρακτήρα. Από τις φωτογραφίες δεν έχουμε ακριβή άποψη του προφίλ, αλλά φαίνεται ότι οι χειρολαβές είναι ενσωματωμένες στα πάνελ των θυρών, με τις ράγες οροφής να επιβεβαιώνουν ότι μιλάμε για ένα crossover αμάξωμα.

Η σπορ σιλουέτα τονίζεται από την μεγάλη κλίση της οροφής, η οποία εκτείνεται και “σβήνει” με έντονη καμπυλότητα στο πίσω μέρος, καταλήγοντας στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Το εσωτερικό του μοντέλου απ’ότι φαίνεται θα είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Και αυτό γιατί φαίνεται ότι διαθέτει μια τεράστια κυρτή οθόνη, που εκτείνεται από τον πίνακα οργάνων -μπροστά από τον οδηγό- έως τον συνεπιβάτη, μειώνοντας το μέγεθος της κονσόλας σχεδόν μόνο για τους αεραγωγούς. Στην κονσόλα ανάμεσα στα καθίσματα διακρίνεται ο στρογγυλός επιλογέα των ταχυτήτων.

Το νέο μοντέλο φέρεται ότι έχει κωδική ονομασία CD542, και θα βασίζεται στην C2 αρθρωτή πλατφόρμα που συναντάμε στο νέο Focus. Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες λένε ότι το νέο μοντέλο θα διαθέτει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα με ανάποδο φύλλο σούστας, με μια παρόμοια λύση να διαθέτει το Volvo XC90, ώστε να εκμεταλλευτεί την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Το μοντέλο εικάζεται πως θα αλλάξει και όνομα, και ίσως ονομαστεί Stormtrak, ενώ θα λειτουργήσει ως αντικαταστάτης – όχι μόνο- του Mondeo, αλλά και των S-Max και Galaxy.

Πηγήacfun.cn

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...