Οι παραδόσεις του Toyota GR Yaris στους τυχερούς ιδιοκτήτες ξεκίνησαν στην Αγγλία πριν τρεις εβδομάδες, αλλά ένα εξ’αυτών βρίσκεται ήδη στην αγορά των “μεταχειρισμένων”. Δεν μπορείς να πεις ότι ο ιδιοκτήτης του το χάρηκε ιδιαίτερα, καθώς το οδόμετρο του συγκεκριμένου αυτοκινήτου γράφει μόλις 112 χλμ.

Όταν, όμως, έχει δημιουργηθεί τέτοιο hype γύρω από ένα αυτοκίνητο, ακόμα και αν η παραγωγή του δεν είναι περιορισμένη, ο πωλητής μπορεί να ζητήσει ότι τιμή θέλει. Όπως γνωρίζεις, η Toyota ήταν υποχρεωμένη να βγάλει στην παραγωγή τουλάχιστον 25.000 αυτοκίνητα δρόμου για να πάρει έγκριση τύπου η αγωνιστική έκδοση του μοντέλου, η οποία είχε προγραμματιστεί να τρέξει στο WRC το 2021.

Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρία ακύρωσε τη συμμετοχή του GR Yaris WRC στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, και θα τρέξει και του χρόνου με το τρέχον αγωνιστικό. Ωστόσο, ο επικεφαλής μηχανικός Naohiko Saito έχει δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη του:

Θα συνεχίσουμε να παράγουμε αυτό το αυτοκίνητο, για πάνω από 25.000 αν αρκετοί θέλουν ένα. Ο αριθμός των 25.000 δεν είναι όριο.

Η μεγάλη ζήτηση, όμως, που απολαμβάνει η Toyota για το GR Yaris έχει δημιουργήσει -αναπόφευκτα- και μεγάλη λίστα αναμονής. Αυτό θέλησε να εκμεταλλευτεί και ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου -μαύρου- GR Yaris, γι’αυτό και ζητά £42.500 για να το αποχωριστεί, όταν ο ίδιος το αγόρασε £33.495, καθώς διαθέτει και το Performance Pack (στην Αγγλία ονομάζεται Circuit Pack). Αυτό σημαίνει ότι αν καταφέρει να το πουλήσεις θα έχει ένα κέρδος 9.000 λιρών (€9.810).