Ο Jari-Matti Latvala νέος επικεφαλής της Toyota στο WRC

Σχετικά άρθρα

Αρχές Ιανουαρίου η Toyota παρουσίασε το εντυπωσιακό GR Yaris και ένα μήνα αργότερα η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε στο Tokyo Auto Salon την αγωνιστική του έκδοση, ενώ παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο video από τις δοκιμές του νέου αγωνιστικού της για το WRC, το οποίο βασίζεται στο νέο hothatch.

Η Toyota είχε σκοπό να τρέξει με το νέο GR Yaris WRC μόνο το 2021, καθώς από το 2022 οι κανονισμοί που θα διέπουν το sport αλλάζουν. Η εξέλιξη του νέου αγωνιστικού προχωρούσε κανονικά, έως ότου η πανδημία του νέου κορωνοϊού ανάγκασε την ομάδα να πατήσει φρένο, εξαιτίας των περιορισμών που επιβλήθηκαν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η Toyota είχε αρχικά προγραμματίσει να αποσύρει το τρέχον Yaris WRC μετά το τέλος της φετινής σεζόν και να το αντικαταστήσει με το νέο το 2021. Ωστόσο, μέσα στο καλοκαίρι η Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε επίσημα ότι θα συνεχίσει να τρέχει με το τρέχον Yaris και το 2021, καταργώντας όλα τα σχέδια για το ντεμπούτο του νέου αγωνιστικού μοντέλου.

Η Toyota δεν ανέφερε επίσημα κανένα λόγο πίσω από αυτήν την αλλαγή των σχεδίων της, αλλά η απόφαση πιθανότατα ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού στην αυτοκινητοβιομηχανία. Επίσης, θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρό για την Toyota να κατασκευάσει ταυτόχρονα το GR Yaris WRC και παράλληλα να εξελίσσει το νέο υβριδικό αγωνιστικό για το 2022, ενώ θα έπρεπε να συνεχίζει να αναπτύσσει το παρόν αγωνιστικό μοντέλο.

Βάζοντας στην άκρη τα παραπάνω, τον περασμένο Σεπτέμβριο η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι η Toyota Gazoo Racing Europe θα αναλάβει την πλήρη ευθύνη και διαχείριση της αγωνιστικής ομάδας του WRC, και ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι ο Tommi Makinen αποχωρεί από την ομάδα για να αναλάβει το ρόλο του συμβούλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Toyota από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Αυτό σήμαινε ότι η θέση του επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας του WRC έμενε κενή. Σήμερα, όμως, η Toyota Gazoo Racing World Rally Team ανακοίνωσε ότι νέος διευθυντής της ομάδας θα είναι ο Jari-Matti Latvala, με τον πιο έμπειρο οδηγό στην ιστορία του WRC να διαδέχεται τον Tommi Makinen.

Ο Latvala επιλέχθηκε από τον Akio Toyoda, πρόεδρο της Toyota, με τον 35χρονο Φιλανδό να πλαισιώνεται από τον Yuichiro Haruna, διευθυντή του project, τον Kaj Lindström, sporting director και τον Tom Fowler, τεχνικός διευθυντής.

Τέλος, η Toyota ανακοίνωσε ότι οι οδηγοί της για το 2021 θα παραμείνουν οι ίδιοι με τη φετινή χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε ξανά τους Sebastien Ogier, Elfyn Evans, και Kalle Rovanpera να τρέχουν με το Yaris WRC, ενώ όλη τη χρονιά θα ακολουθήσει ως ιδιωτική συμμετοχή ο Takamoto Katsuta.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota teasάρει το νέο 4Runner

Την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας γενιάς του 4Runner αποκάλυψε η Toyota, με το επερχόμενο off-roader SUV να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr