Η Hyundai επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε προκαταρκτικές συνομιλίες με την Apple, προκειμένου η κορεατική εταιρία να αναλάβει την παραγωγή του αυτοκινήτου της Apple. Η είδηση οδήγησε σε αύξηση της τιμής της μετοχής της Hyundai έως και κατά 25%.

Νωρίτερα σήμερα, πηγή από τη Νότια Κορέα ανέφερε ότι οι δύο εταιρείες συζητούν τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και τη συνεργασία για την ανάπτυξη μπαταριών σε αμερικανικά εργοστάσια που λειτουργούν είτε από τη Hyundai είτε από τη Kia.

Η Apple θέλει να βγάλει στην αγορά το πρώτο της αυτοκίνητο έως το 2027. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, που θα διαθέτει και αυτόνομη λειτουργία οδήγησης.

Η Apple και η Hyundai βρίσκονται σε συζητήσεις, αλλά καθώς είναι σε αρχικό στάδιο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. Κατανοούμε πως η Apple βρίσκεται σε συζήτηση διάφορες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Hyundai Motor. Καθώς η συζήτηση βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.

δήλωσε η Hyundai, χωρίς να αναφέρει το αντικείμενο το συνομιλιών. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει, με την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία να προσθέτει ότι η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με αρκετές εταιρείες αυτοκινήτων.