Πωλείται μια υπερσπάνια Touring Superleggera Disco Volante Spyder

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2016 μια εβδομάδα πριν την έκθεση της Γενεύης, η Carrozzeria Touring Superleggera παρουσίασε την Alfa Romeo Disco Volante Spyder, ώστε να γιορτάσει την 90η επέτειο της. Ο μιλανέζικος οίκος την περιγράφει ως ένα “τολμηρό, ανοιχτό sports car” που συνεχίζει το DNA του στον σχεδιασμό νέων projects.

Η ανοιχτή έκδοση του αυτοκινήτου που είχαμε δει στην έκθεση της Γενεύης το 2012, 2013 και 2014, βγήκε σε περιορισμένη παραγωγή 7 αυτοκινήτων (πέρα από το πρωτότυπο), και το συγκεκριμένο είναι το 4ο που κατασκευάστηκε. Παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του το 2019, και σήμερα βρίσκεται προς πώληση από την αντιπροσωπεία εξωτικών αυτοκινήτων Niki Hasler, στην Ελβετία, έχοντας διανύσει 16.000 χλμ.

Καθένα από τα επτά αυτοκίνητα είναι βαμμένα σε διαφορετικό χρώμα, με το συγκεκριμένο να είναι σε πράσινο (British Racing Green), που υπερθεματίζει τις ρετρό γραμμές του αμαξώματος. Ο κάθε ιδιοκτήτης θα έπρεπε να παραχωρήσει στην Carrozzeria Touring Superleggera μια Alfa Romeo 8C Spider, ώστε να χρησιμεύει ως βάση για την κατασκευή της Disco Volante Spyder.

Η χειροποίητη διαδικασία για να ολοκληρωθεί ένα αυτοκίνητο απαιτούσε περίπου 6 μήνες και 4.000 ανθρωποώρες. Η Disco Volante Spyder, αντί να κάνει χρήση της υφασμάτινης οροφής του αυτοκινήτου-δότη, διαθέτει δύο πάνελ οροφής από ανθρακονήματα, που ζυγίζουν μόλις 3,5 κιλά το καθένα, για να “γεφυρώσει” το τμήμα μεταξύ του πλαισίου του παρμπρίζ και του πίσω μέρους, το οποίο είναι επίσης από carbon.

Με αυτό το τρόπο δεν γίνεται μόνο εξοικονόμηση βάρους στο πάνω τμήμα του οχήματος (διατηρώντας έτσι το κέντρο βάρους όσο το δυνατόν χαμηλότερα), αλλά επίσης τα πάνελ της οροφής μπορούν να αποθηκευτούν στο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, μαζί με μία bespoke σειρά αποσκευών.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι και φορά τον V8 4,7-λίτρων κινητήρα της Maserati, απόδοσης 450 ίππων και το σώμα της είναι χειροποίητο, κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο με paddles στο τιμόνι, που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,2 δευτ. έχοντας τελική ταχύτητα 292 χλμ/ώρα.

Πατά πάνω σε αλουμινένιες σφυρήλατες ζάντες 20″ με ελαστικά Pirelli PZero Rosso διαστάσεων 265/30 μπροστά και 285/35 πίσω. Έχει διαστάσεις 4.613 χλστ. μήκος, 2.020 χλστ. πλάτος, 1.335 χλστ. ύψος και μεταξόνιο 2.696 χλστ.

ΠηγήNiki Hasler

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πως οι ευροεκλογές και οι αμερικάνικες εκλογές επηρεάζουν τα σχέδια της Alfa Romeo

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των εκλογών στις ΗΠΑ που θα καθορίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν...

Τέλος οι Alfa Romeo Giulia/Stelvio Quadrifoglio από τις ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo στη Βόρεια Αμερική, Larry Dominique, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό στο Linkedin, ανακοίνωσε ότι οι Giulia Quadrifoglio και Stelvio...
Autoblog.gr