Στις αρχές της εβδομάδας η Renault ανακοίνωσε τον διορισμό του Laurent Rossi, διευθυντή στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης της, ως νέο διευθύνων σύμβουλο της μάρκας Alpine, με τον Rossi να αναλάβει την ηγεσία της Alpine, της Alpine Sport, της ομάδας της F1 και των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Ταυτόχρονα αυτό σήμαινε την απομάκρυνση του Cyril Abiteboul από το πόστο του επικεφαλής της ομάδας της F1, με τη θέση να μένει προσωρινά κενή.

Και αυτό γιατί σήμερα, η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Davide Brivio αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αγωνιστικού διευθυντή της Alpine F1. Ο Brivio ήταν ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Suzuki στο MotoGP, και υπό την ηγεσία του, η ιαπωνική εταιρία κατέκτησε το 2020 το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών στο MotoGP. Ο Brivio θα αναφέρεται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpine, Laurent Rossi.

Η Alpine δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποιος θα αντικαταστήσει τον Abiteboul, αλλά αναμένεται ότι ο εκτελεστικός διευθυντής Marcin Budkowski να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας.

Ο Brivio είναι προσωπική επιλογή του Luca de Meo, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί του όταν η Fiat ήταν χορηγός τίτλου της Suzuki από το 2007 έως το 2010, και ο de Meo ήταν ο επικεφαλής μάρκετινγκ του ιταλικού κατασκευαστή αυτοκινήτων.