Μόνο ηλεκτρικό το Ford Mustang από το 2029

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα μια νέα έκθεση από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, από το 2029 και μετά η Ford θα προσφέρει το Mustang μονάχα με ηλεκτροκινητήρες, καταργώντας πλήρως τη προσφερόμενη γκάμα κινητήρων βενζίνης του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου.

Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, το μοντέλο το 2022 θα ανανεωθεί και ανάμεσα στους διαθέσιμους κινητήρες θα συναντάμε και έναν υβριδικό V8 κινητήρα, με τον 5,0-λιτρο κινητήρα εσωτερικής καύσης να στέλνει τη κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ δύο ηλεκτροκινητήρες θα βρίσκονται τοποθετημένοι στους μπροστινούς τροχούς, κάνοντας το μοντέλο τετρακίνητο.

Η νέα Mustang θα βασίζεται στην CD6 πλατφόρμα, την πλατφόρμα δηλαδή που χρησιμοποιούν τα νέα Ford Explorer και Lincoln Aviator. Η πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει προσθιοκίνητα, τετρακίνητα και πισωκίνητα μοντέλα, με την νέα Mustang να διαθέτει αρκετό αλουμίνιο, κάτι που θα μεταφραστεί σε μειωμένο βάρος.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Lincoln, το πολυτελές παρακλάδι της Ford, θέλει το 2025-2026 να κυκλοφορήσει στην αγορά την ηλεκτρική έκδοση του Corsair. Η παραγωγή του θα γίνεται στο Οντάριο του Καναδά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...