Την περασμένη Τρίτη, 19 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε η είδηση πως όμιλος της Hyundai είχε αποφασίσει ότι η Kia θα είναι υπεύθυνη για την προτεινόμενη συνεργασία με την Apple για την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του αμερικάνικου κολοσσού τεχνολογίας. Με τη σειρά της, η Kia δήλωσε χθες ότι εξετάζει συνεργασίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με πολλές ξένες εταιρείες, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά για το αν μέσα σε αυτές συγκαταλέγεται και η Apple.

Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες λένε ότι ο Όμιλος της Hyundai και η Apple θα ανακοινώσουν την συνεργασία του για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι τον Μάρτιο. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2024 και θα γίνεται στο εργοστάσιο της Kia στην πολιτεία της Georgia στις Η.Π.Α., όπου αρχικά θα βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής περίπου 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως, με απώτερο στόχο την σταδιακή επέκταση της παραγωγής στις 400.000 μονάδες κάθε χρόνο.

Η “beta”-πρωτότυπη έκδοση του αυτοκινήτου της Apple αναμένεται να είναι έτοιμη το 2022, και θα διαθέτει τεχνολογία αιχμής στη μπαταρία, χαρίζοντας του μεγάλη αυτονομία, ενώ θα βελτιώνει την ασφάλεια και δεν θα κάνει χρήση κοβαλτίου. Επιπλέον, θα φέρει τεχνολογία LiDAR για αυτόνομη οδήγηση.