Δημοσιεύματα από την Ταϊβάν θέλουν την Apple να παρουσιάζει το δικό της αυτοκίνητο τον Σεπτέμβριο του 2021, 3 χρόνια νωρίτερα από τις προηγούμενες αναφορές.

1

Η εταιρία έχει συνάψει συμφωνίες με αρκετούς προμηθευτές, όπως η Heda, η BizLink-KY, η Heqin και η Tomita, με τις εταιρίες να αναλαμβάνουν την παραγωγή εξαρτημάτων του αυτοκινήτου.

2

Η Apple πρόσφατα διόρισε ως υπεύθυνο του τμήματος αυτόνομης οδήγησης τον John Giannandrea, ο οποίος κατέχει και τον ρόλο του επικεφαλής του τμήματος τεχνητής νοημοσύνης της εταιρίας.

3Ανανέωση

Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει πως το αυτοκίνητο της Apple θα περάσει στη παραγωγή το 2024, με την εταιρία να αναπτύσσει έναν νέο σχεδιασμό μπαταριών που θα μειώσει σημαντικά το κόστος των μπαταριών, ενώ θα αυξήσει και την αυτονομία.

Συγκεκριμένα, η Apple ετοιμάζει μπαταρία με μόνο ένα κελί (Monocell), μέσω στο οποίο θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία της μπαταρίας και έτσι θα ελευθερώσει χώρο στο εσωτερικό της, κάνοντας την μπαταρία μικρότερη σε μέγεθος αλλά πιο αποδοτική. Επίσης η Apple δοκιμάζει και μια μπαταρία που θα κάνει χρήση φωσφορικού σιδήρου-λιθίου η οποία δεν υπερθερμαίνεται και δεν χρειάζεται κοβάλτιο.

Το αυτοκίνητο θα υποστηρίζει πλήρως αυτόνομη οδήγηση, μιας και θα έχει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 5, κάνοντας χρήση συστημάτων LiDAR.