Η SK Innovation δήλωσε την Παρασκευή ότι θα επενδύσει 1,3 τρισεκατομμύρια γουόν (€962,3 εκατ.) για την κατασκευή μια τρίτης μονάδας κατασκευής μπαταριών στην Ουγγαρία.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία, η οποία προμηθεύει μπαταρίες στους ομίλους της Volkswagen, της Ford και της Hyundai, θα ξεκινήσει την κατασκευή του εργοστασίου το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στοχεύοντας η έναρξη της παραγωγής να γίνει στις αρχές του 2024.

Αυτό θα έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 30 GWh μπαταριών, με το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών της εταιρείας στην Ουγγαρία να έχει ετήσια χωρητικότητα 7,5 GWh μπαταριών, το οποίο ξεκίνησε την εμπορική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το τρίτο εργοστάσιο της Ουγγαρίας είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο, το οποίο απαιτεί συνολική επένδυση περίπου 2,6 τρισεκατομμυρίων γουάν μέχρι το 2028, με την εταιρία να προσθέτει ότι σκοπεύει να συγκεντρώσει πρόσθετα κεφάλαια μέσω εξωτερικής χρηματοδότησης εάν χρειαστεί.

Η SK Innovation, η οποία διαθέτει εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στις ΗΠΑ, την Ουγγαρία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα, έχει επί του παρόντος ετήσια παραγωγική δυνατότητα περίπου 40 GWh μπαταριών, θέτοντας ως στόχο να αυξήσει την ετήσια παραγωγική της δυνατότητα σε περίπου 125 GWh μπαταριών το 2025.