Η Jeep έχει εκδώσει ανάκληση για 42.887 Wrangler και Gladiator εξοπλισμένα με το εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς εντόπισε ότι η πλάκα πίεσης του συμπλέκτη (πλατό) μπορεί να υπερθερμανθεί και να σπάσει.

Όπως γνωρίζεις, το πλατό ασκεί πίεση στον δίσκο του συμπλέκτη και είναι βιδωμένο στο σφόνδυλο, που είναι προσαρτημένο στο πίσω άκρο του στροφαλοφόρου άξονα και είναι ζωτικής σημασίας ανταλλακτικό. Το πλατό αποτελείται από τα εξής εξαρτήματα: το περίβλημα του συμπλέκτη, την πλάκα πίεσης, το χτένι και το φυλλοειδές ελατήριο.

Κατά τη σύμπλεξη, η δύναμη του χτενιού ασκείται στην πλάκα πίεσης, η οποία ωθεί την επιφάνεια τριβής της αντίθετα από τον δίσκο του συμπλέκτη, του οποίου η επιφάνεια τριβής έρχεται σε επαφή με το βολάν. Κατά την αποσύμπλεξη, το χτένι παραμορφώνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το φυλλοειδές ελατήριο να μπορεί να ανασηκώσει την πλάκα πίεσης από τον δίσκο του συμπλέκτη.

Η ανάκληση αφορά 36.692 μονάδες του Wrangler, που κατασκευάστηκαν από 23 Αυγούστου 2017 έως 22 Ιανουαρίου 2021, και 6.195 Gladiator, με ημερομηνίες κατασκευής από τις 21 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 22 Ιανουαρίου 2021. Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με την ίδια πλάκα πίεσης.