Μια Lamborghini Sian ήρθε στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Μια από τις 63 Sian FKP 37 που κατασκεύασε η Lamborghini βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας της ιταλικής μάρκας στην Αθήνα, σε αυτές της Trident Cars στη Κηφισιά.

Η Lamborghini Sian, με το Sian να μεταφράζεται ως αστραπή ή κεραυνός, φορά έναν ατμοσφαιρικό V12 6,5-λίτρων κινητήρα 785 ίππων με όριο περιστροφής τις 8.500 σ.α.λ και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, απόδοσης 34 ίππων. Ο κινητήρας αποδίδει συνδυαστικά 819 άλογα και ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αποκλειστικά με αυτόν σε χαμηλές ταχύτητες, όπως κατά την όπισθεν και κατά το παρκάρισμα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το ISR 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που έχει διαφορετικές ρυθμίσεις ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης. Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει self-locking διαφορικό.

Αντί για μπαταρία ιόντων-λιθίου, η Lamborghini έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει έναν υπερπυκνωτή, ο οποίος είναι τρεις φορές πιο ισχυρός από μια μπαταρία ίδιου βάρους και τρεις φορές πιο ελαφρύς. Ο υπερπυκνωτής βρίσκεται τοποθετημένος ανάμεσα στη καμπίνα και στον V12 κινητήρα για βέλτιστη κατανομή βάρους.

Η Lamborghini δηλώνει πως ο ηλεκτροκινητήρας και ο υπερπυκνωτής ζυγίζουν μόλις 34 κιλά, με το αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα. Σε σύγκριση με την Aventador SVJ, η Sian είναι γρηγορότερη κατά 1,2 δευτερόλεπτα στα 70-120 χλμ/ώρα και κατά 0,2 δευτερόλεπτα στα 30-60 χλμ/ώρα.

Το supercar εξοπλίζεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα που έχει αναπτυχθεί από την ίδια της Lamborghini και εκμεταλλεύεται τη συμμετρική συμπεριφορά του υπερπυκνωτή, φορτίζοντας τον πλήρως κάθε φορά που φρενάρει το αυτοκίνητο, με την αποθηκευμένη ενέργεια να είναι άμεσα διαθέσιμη στον οδηγό σε ταχύτητες έως και τα 130 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Lamborghini

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες από την τελευταία ανανέωση, η Lamborghini παρουσίασε σήμερα τη νέα εμφάνιση του ιστορικό της λογοτύπου. Η ανανέωση είναι σύμφωνη...

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr