Shell: H παραγωγή πετρελαίου κορυφώθηκε το 2019. Απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα

Σχετικά άρθρα

Η Royal Dutch Shell έκανε γνωστές λεπτομέρειες για την πράσινη στρατηγική της, συμπεριλαμβανομένων των στόχων της για τον διπλασιασμό των πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας, την επέκταση της χωρητικότητας υγροποιημένου φυσικού αερίου και τη σταδιακή μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής.

Συγκεκριμένα, ο πετρελαϊκός κολοσσός με στόχο τους μηδενικούς ρύπους από τις δραστηριότητες της μέχρι το 2050, δήλωσε ότι θα επενδύσει 2-3 δισ. δολάρια ετησίως σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υδρογόνο και 3 δισ. δολάρια στον τομέα marketing.

Η Shell τόνισε πως η παραγωγή πετρελαίου κορυφώθηκε το 2019, προσθέτοντας παράλληλα πως οι εκπομπές αερίων διοξειδίου του άνθρακα που παράγει μειώνονται. Παράλληλα ανέφερε ότι αναμένει η παραγωγή πετρελαίου της να μειώνεται περίπου 1% έως 2% ετησίως, με τις ολικές εκπομπές άνθρακα της εταιρίας “πιθανόν να έφθασαν” στα υψηλότερα επίπεδα το 2018.

Η Shell σχεδιάζει επίσης να διαθέτει ετησίως 4 δισ. δολάρια σε δραστηριότητες αερίου, 4-5 δισ. δολάρια σε χημικά και προϊόντα, και 8 δισ. δολάρια σε upstream. Παράλληλα θα επενδύσει 8 έως 9 δισ. δολάρια στο αέριο και στα χημικά, ενώ θα συνεχίσει να διοχετεύει περίπου 8 δισ. δολάρια ετησίως σε έρευνες και άντληση πετρελαίου.

Η εταιρεία τόνισε πως θέλει να διπλασιάσει τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας σε 560 τεραβατώρες ετησίως έως το 2030, και να επεκτείνει το δίκτυο των φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στις 500.000 μέχρι το 2025, από τους 60.000 που είναι σήμερα.

Διάβασε ακόμη

Η Shell εξαγόρασε το Ubitricity, το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτρικής φόρτισης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τόνισε ακόμη ότι θα διατηρήσει τη μερισματική πολιτική της αύξησης των πληρωμών κατά 4% ετησίως και θα μειώσει το καθαρό χρέος στα 65 δισ. δολάρια.

Πρόσθεσε, ότι βραχυπρόθεσμα θα προωθήσει αποεπενδύσεις 4 δισ. δολαρίων ετησίως, ξεπερνώντας τα υποκείμενα λειτουργικά έξοδα, και αναμένει ότι οι ταμειακές ροές θα είναι σταδιακά λιγότερο εκτεθειμένες στις τιμές πετρελαίου και αερίου.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Ben van Beurden, η κλιμακούμενη στρατηγική της Shell θα οδηγήσει στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία επιθυμεί να αναπτυχθεί σε αγορές όπου η ζήτηση για καθαρότερα προϊόντα και υπηρεσίες είναι ισχυρότερη, παρέχοντας περισσότερο σταθερές ταμειακές ροές και υψηλότερες αποδόσεις.

Διάβασε επίσης

Πετρέλαιο: Αναλυτές πιστεύουν πως η ζήτηση θα επιστρέψει, αλλά η Shell έχει αντίθετη άποψη

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...