Δες το Volvo P1800 Cyan να driftάρει στη χιονισμένη Σουηδία

Σχετικά άρθρα

Ο επικεφαλής μηχανικός της Cyan Racing, Mattias Evensson και το πλήρωμά της ομάδας κατευθύνθηκαν προς τη βόρεια Σουηδία με το Volvo P1800 Cyan, όπου βλέπουμε το εντυπωσιακό αυτοκίνητο να driftάρει σε χιονισμένη διαδρομή, στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Η ομάδα ταξίδεψε περίπου 1.000 χιλιόμετρα βόρεια από την έδρα της Cyan Racing, που βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, και έφτασε στις παγωμένες λίμνες και δρόμους του χωριού Are, πατρίδα του Mattias Evensson.

Το restomod του κλασικού σουηδικού coupe μοντέλου παίρνει κίνηση από έναν σύγχρονο 2,0-λιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 420 ίππων με 455 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο θα περάσει σε περιορισμένη παραγωγή, με τον κινητήρα να προέρχεται από το αγωνιστικό Volvo S60 TC1 και να έχει όριο περιστροφής 7.700 σ.α.λ.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός carbon άξονα. Διαθέτει μπλοκέ διαφορικό, ενώ ESP, ABS και άλλα ηλεκτρικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, λάμπουν δια της απουσίας τους.

Το P1800 Cyan έχει τον ίδιο σχεδιασμό με το κλασσικό P1800 που κυκλοφόρησε την δεκαετία του 1960, αλλά διαθέτει πλαίσιο και σώμα κατασκευασμένα από χάλυβα υψηλής αντοχής και carbon. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση διαθέτει διπλά ψαλίδια μπροστά και πίσω, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει μόλις 990 κιλά, με τις ζάντες να είναι σφυρήλατες, διαμέτρου 18″.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...