Η Maserati έδωσε τις πρώτες teaser φωτογραφίες ενός πρωτοτύπου του νέου SUV που ετοιμάζει, το οποίο θα ονομαστεί Grecale. Το αυτοκίνητο φωτογραφήθηκε έξω από το ιστορικό εργοστάσιο της Maserati, στον δρόμο viale Ciro Menotti στη Μόντενα.

1

H ιταλική εταιρία βρίσκεται στην διαδικασία εξέλιξης του νέου της μοντέλου, με τα πρωτότυπα να υποβάλλονται σε εντατικές δοκιμές στον δρόμο, στη πίστα και εκτός δρόμου σε διάφορες συνθήκες χρήσης.

Τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια της Grecale θα γίνουν πριν το τέλος του 2021 και η παραγωγή της θα γίνεται στο εργοστάσιο του Cassino της Ιταλίας, όπου η Maserati έχει προγραμματίσει επένδυση περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ.

2

Το δεύτερο SUV της Maserati είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα τοποθετηθεί κάτω από την Levante και θα τεθεί απέναντι στην Porsche Macan. Το όνομα του προέρχεται από τον “δυνατό βορειοανατολικό άνεμο της Μεσογείου”.

Θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της μάρκας, ενώ θα βασίζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με την Alfa Romeo Stelvio, στο εργοστάσιο της Stellantis. Όπως καταλαβαίνεις θα μοιράζεται την πλατφόρμα Giorgio και πολλά από τα βασικά στοιχεία με το μοντέλο της Μιλανέζικης φίρμας, ενώ θα έχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.

3

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του παγκόσμιου προγραμματισμού της Maserati, Francesco Tonon, το νέο SUV θα είναι το πιο πρακτικό στην κατηγορία του, αλλά θα είναι επίσης πολυτελές. Ακόμα, θα διαθέτει τον καλύτερο σχεδιασμό και τα καλύτερα χαρακτηριστικά στην κατηγορία του.