Η Hyperion Motors συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του XP-1, ενός supercar που παίρνει κίνηση από κυψέλες υδρογόνου, με το αυτοκίνητο να βρέθηκε πρόσφατα στους δρόμους του Λος Άντζελες.

1

Το XP-1 είναι τετρακίνητο, διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων τριών σχέσεων και τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) τα κάνει σε λιγότερο από 2,2 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 356 χλμ/ώρα. Η αυτονομία του αγγίζει τα 1.635 χιλιόμετρα.

2

Ζυγίζει μόλις 1.248 κιλά και διαθέτει monocoque πλαίσιο από carbon και τιτάνιο, με το σώμα να είναι κατασκευασμένο από TRC (titanium-reinforced compostining). Πίσω από τις πόρτες υπάρχουν δύο ιδιαίτερα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία, τα οποία διαθέτουν και ηλιακά πάνελ και είναι ικανά να αλλάζουν θέση για να ακολουθούν την πορεία του ηλίου.

3

Από carbon είναι κατασκευασμένες και οι δεξαμενές αποθήκευσης του υδρογόνου και στο εσωτερικό υπάρχει μια τεράστια καμπυλωτή οθόνη 98″ που υποστηρίζει gestures. Μέχρι στιγμής η εταιρία δεν έχει δώσει φωτογραφία του εσωτερικού.

4

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2022, με την Hyperion να έχει ως στόχο να κατασκευάσει 300 XP-1. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την τιμή, αλλά και με το πόσα άλογα αποδίδει.