Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Nissan παρουσίασε το Z Proto, ήτοι το πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το επόμενο Z μοντέλο, το οποίο θα ονομάζεται 400Z. Παρότι ακόμα η Nissan δεν έχει δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κυκλοφορήσει το μοντέλο, αυτό που ξέρουμε είναι ότι το νέο 400Z δεν θα πωλείται στην Ευρώπη, λόγω της μείωσης των πωλήσεων των συγκεκριμένων μοντέλων στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά και των αυστηρότερων κανονισμών ρύπων. Έτσι, βασικές αγορές του νέου Z μοντέλου θα είναι αυτές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Επιπλέον, κατά την παρουσίαση του πρωτοτύπου η Nissan έκανε γνωστό ότι το 400Z θα φορά έναν V6 twin-turbo κινητήρα, που θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με την έκδοση παραγωγής να προσφέρεται και με ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Παρότι δεν ξέρουμε ακριβώς ποιος κινητήρας θα είναι αυτός, σήμερα -μέσω του παιχνιδιού Project Cars 3- διέρρευσε ότι το νέο sport μοντέλο θα κινείται από έναν 3,0-λίτρο twin-turbo κινητήρα, απόδοσης 452 ίππων (332 kW) προερχόμενος από τα Infiniti Q50/Q60 400 Red Sport, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 1.475 κιλά.