Η Kia ξεκίνησε το teasing του EV6, ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου που βασίζεται στην E-GMP πλατφόρμα και αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Imagine concept.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με sedan και crossover χαρακτηριστικά που θα φέρει σύστημα ταχείας φόρτισης της μπαταρίας, μειώνοντας το χρόνο φόρτισης -με χρήση ταχυφορτιστή 350 kW- από το 10% έως το 80% σε μόλις 18 λεπτά, με την μέγιστη αυτονομία του να φτάνει τα 500 χλμ.

Μηχανικά αναμένεται να προσφέρεται με τις ίδιες επιλογές που συναντάμε στο Hyundai Ioniq 5. Έτσι θα είναι διαθέσιμο με έναν (τοποθετημένο πίσω) ή δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα, καθιστώντας το τετρακίνητο), ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμες δύο χωρητικότητας μπαταρίας, 58 kWh και 72,6 kWh. Η απόδοσή του θα ξεκινά από τα 170 και θα φτάνει έως τα 306 άλογα, με ροπή από 350 έως 605 Nm.

Η Kia θέλει μέχρι το 2025 να παρουσιάσει στην αγορά 11 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, έτσι ώστε τότε, το 20% των ετήσιων πωλήσεων της (500.000 αυτοκίνητα) να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κατέχοντας το 6,6% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών μοντέλων (εκτός Κίνας). Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Kia θα έχουν στο όνομά τους τα γράμματα EV ακολουθούμενα από έναν αριθμό.