Η Honda προσφέρει ένα νέο φίλτρο αέρα καμπίνας, το premium όπως το ονομάζει, που είναι πολύ αποτελεσματικό στο να αποτρέψει την είσοδο σχεδόν όλων των αερομεταφερόμενων ιών, μικροβίων και αλλεργιογόνων στην καμπίνα, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό.

Το φίλτρο διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος τεσσάρων επιπέδων για μέγιστη προστασία, φιλτράροντας, συλλαμβάνοντας και καταστέλλοντας αποτελεσματικά όλα τα επιβλαβή περιβαλλοντικά αέρια καθώς και τα ανόργανα και βιολογικά σωματίδια.

Το φίλτρο αποτελείται από 4 στρώματα, με τα πρώτα δύο να είναι μικροϊνών και να παγιδεύουν τα πιο εξαιρετικά επιβλαβή αερολύματα, την γύρη και την σκόνη. Το 3ο στρώμα είναι κατασκευασμένο από ενεργό άνθρακα και παγιδεύει τα όξινα αέρια και τα σωματίδια, ενώ το 4ο βιολειτουργικό στρώμα είναι επικαλυμμένο από μια δραστική ουσία που παράγεται από εκχυλίσματα φρούτων και εξουδετερώνει αποτελεσματικά τα ιογενή αερολύματα που έχουν συλληφθεί και τα εμποδίζει να εισέλθουν στη καμπίνα.

Το φίλτρο που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Freudenberg Group και προσφέρεται σε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα της Honda στην Ευρώπη, είναι σε θέση να συγκρατεί περισσότερο από το 90% των ιογενών αερολυμάτων και απενεργοποιεί σχεδόν το 100% του καταγεγραμμένου ιικού φορτίου, φιλτράροντας σταγονίδια και ιογενή αερολύματα σημαντικά μικρότερα από 5 μm.