Στις αρχές του χρόνου η Alpine ανακοίνωσε την ίδρυση της ομάδας Alpine Elf Matmut που θα συμμετέχει στο WEC και στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, και σήμερα μας δείχνει το A480.

Με το νέο της αγωνιστικό, η γαλλική ομάδα θα τρέξει στην κορυφαία κατηγορία, την hypercar, όπως ονομάζεται από φέτος. Το σασί του A480 αναπτύχθηκε από την Oreca και τροφοδοτείται από έναν 4,5-λίτρων V8 κινητήρα της Gibson Technology. Το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει στις 26-27 Απριλίου στην πίστα του Spa, κατά τη διάρκεια των δοκιμών, με τη σεζόν να ξεκινά την 1η Μαΐου στην ίδια πίστα, με τον 6ωρο αγώνα

Οδηγοί της ομάδας είναι οι Nicolas Lapierre, Andre Negrao και Matthieu Vaxiviere, με το αγωνιστικό να φέρει τον αγαπημένο αριθμό της Alpine, το #36. Αγωνιστικός επικεφαλής της ομάδας είναι ο Philippe Sinault, ο οποίος βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση στην ομάδα από το 2014, με πολλές επιτυχίες στην LMP2 κατηγορία.

Η Alpine από το 2013 έως και το 2020 συμμετείχε στη LMP2 κατηγορία του WEC με την ομάδα Signatech Alpine, έχοντας κατακτήσει δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, δύο παγκόσμια πρωταθλήματα και τρεις νίκες στη κατηγορία LMP2 στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.