Το VW Group έχει ανακοινώσει πως μέχρι τα μέσα της δεκαετίας οι δύο πλατφόρμες, MEB (Modular Electric Drive Toolkit) και PPE (Premium Platform Electric), πάνω στις οποίες σήμερα κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά μοντέλα των εταιριών του, θα αντικατασταθούν από μια νέα αρθρωτή ευέλικτη πλατφόρμα, την Scalable Systems Platform (SSP), αλλά η Porsche ξεκαθαρίζει μέσω του επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της, Michael Steiner, πως δεν θα χρησιμοποιεί τη νέα SSP πλατφόρμα.

Επί του παρόντος η Porsche αναπτύσσει την Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί μεταξύ άλλων η ηλεκτρική Porsche Macan και το Audi Q6 E-Tron. Την SSP πλατφόρμα θα την χρησιμοποιούν τα πιο mainstream μοντέλα του ομίλου, με την PPE πλατφόρμα να την χρησιμοποιούν οι πιο premium δημιουργίες, ανάμεσά τους και τα ηλεκτρικά μοντέλα της Bentley που θα βγουν στην αγορά από το 2025 και έπειτα.

Ο Steiner συμπλήρωσε πως θα ήταν υπερβολικά ακριβό το να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα μπορούσαν να κατασκευαστούν αυτοκίνητα όλων των τμημάτων της αγοράς, με την Porsche να θέτει υψηλότερες απαιτήσεις από τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν τα μοντέλα της.