Η Stellantis ενδέχεται να κλείσει μια από τις δύο γραμμές παραγωγής του εργοστασίου στο Melfi

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis εξετάζει εάν θα κλείσει την μια από τις δύο γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της στο Melfi της Ιταλίας, ως ένα μέτρο μείωσης του κόστους και αύξησης της κερδοφορίας της.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται σήμερα τα Fiat 500Χ, Jeep Renegade και Jeep Compass, με τον Ferdinando Uliano, εκπρόσωπο του εργατικού συνδικάτου FIM CISL να είναι αυτός που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, λέγοντας πως με το συγκεκριμένο μέτρο η Stellantis πιστεύει πως θα μειώσει το κόστος, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίσει και την πλεονάζουσα ικανότητα των εργοστασίων της εταιρίας στην Ιταλία.

Ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, έχει προχωρήσει και στο παρελθόν στο κλείσιμο γραμμών παραγωγής των εργοστασίων της PSA, τα οποία παρήγαγαν λιγότερα από 250.000 οχήματα ετησίως, με την ίδια στρατηγική να εφαρμόστηκε και όταν η PSA εξαγόρασε την Opel. Να σημειωθεί πως το κόστος παραγωγής των εργοστασίων της Stellantis στην Ιταλία είναι έως και τέσσερις φορές υψηλότερο σε σχέση με αυτό των εργοστασίων της εταιρίας σε Γαλλία και Ισπανία.

Ο Uliano είπε πως για την ώρα η Stellantis δεν έχει αποφασίσει, αλλά υπάρχουν φόβοι πως θα το κάνει, συμπληρώνοντας πως εάν μειωθεί η παραγωγική ικανότητα ενός εργοστασίου, τότε είναι πολύ δύσκολο να την αποκτήσει ξανά στο μέλλον.

Η απόφαση αναμένεται να παρθεί τον επόμενο μήνα όταν τα συνδικάτα συναντηθούν στις 15 Απριλίου με τους εκπροσώπους τη Stellantis στο Τορίνο, προκειμένου να συζητήσουν για τις προοπτικές των εργοστασίων της εταιρίας στην Ιταλία.

Σήμερα το εργοστάσιο στο Melfi απασχολεί περίπου 7.300 υπαλλήλους, με την Stellantis να έχει δεσμευτεί πως δεν θα κλείσει εργοστάσια, ούτε θα προχωρήσει σε μειώσεις θέσεων εργασίας, προκειμένου να καταφέρει εξοικονομήσεις ύψους 5 δισ. ευρώ ετησίως.

Διάβασε ακόμη

Ιταλία: Η Stellantis προχωρά σε περικοπές και μειώνει ακόμη και τις τουαλέτες

Το 2020 το εργοστάσιο στο Melfi κατασκεύασε περίπου 215.000 αυτοκίνητα, το 2019 η παραγωγή ανήλθε στα 249.000 αυτοκίνητα, ενώ το 2018 είχε κατασκευάσει 300.000 αυτοκίνητα.

Στις σχετικές ειδήσεις η Stellantis θα διακόψει την παραγωγή του Chrysler Pacifica στο εργοστάσιο της στο Windsor του Οντάριο στον Καναδά, λόγω έλλειψης τσιπ. Ενδέχεται το κλείσιμο του εργοστασίου να διαρκέσει έως τα τέλη του Απρίλη.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Stellantis: Νέα εθελούσια έξοδος για περισσότερους από 3.000 εργαζομένους της

Η Stellantis υπέγραψε περαιτέρω συμφωνίες με τα συνδικάτα στην Ιταλία για εθελούσιες εξόδους, που θα μπορούσαν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό της εταιρίας κατά...