Η BP επενδύει στους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων

Σχετικά άρθρα

Η BP συνήψε συμφωνία με το BMW Group και την Daimler Mobility AG με σκοπό την επέκταση και σημαντική βελτίωση του εξηλεκτρισμού, καθιστώντας τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων πιο πρακτική, πιο απλή και πιο απρόσκοπτη για τους οδηγούς.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η BP γίνεται μέτοχος με μερίδιο 33,3% μαζί με το BMW Group και Daimler Mobility AG στην Digital Charging Solutions GmbH (DCS), μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες ανάπτυξης ψηφιακών λύσεων φόρτισης για κατασκευαστές αυτοκινήτων και διαχειριστές στόλων οχημάτων. Η απόκτηση του μεριδίου της BP στην DCS υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση. Οι όροι της συναλλαγής δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Οι υπηρεσίες της DCS είναι σημαντικές για τις στρατηγικές εξηλεκτρισμού της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Η εταιρεία συνεργάζεται με κατασκευαστές OEM για την ενσωμάτωση των λύσεων φόρτισης στα λειτουργικά συστήματα των οχημάτων. Το BMW Group και η Daimler Mobility AG διαχειρίζονται υπηρεσίες κινητικότητας υπό την ομπρέλα των κοινοπραξιών Your Now Joint Ventures.

Η Digital Charging Solutions GmbH βρίσκεται πίσω από τη μάρκα Charge Now και διαχειρίζεται υπηρεσίες φόρτισης όπως οι “Mercedes me Charge”, “BMW Charging” και “Mini Charging”. Η DCS παρέχει ήδη πρόσβαση σε 228.000 σημεία φόρτισης σε 32 χώρες προσφέροντας στους κατασκευαστές OEM, στους εταιρικούς πελάτες (fleet customers) και στους οδηγούς EV εκτενή πρόσβαση σε υποδομές φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Αυτή η συνεργασία επιτρέπει πρόσθετη πρόσβαση σε ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο φορτιστών σε όλη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, αρχικά τα ευρωπαϊκά δίκτυα φόρτισης της BP θα ενσωματωθούν στο δίκτυο της DCS, ενώ οι εταιρικοί πελάτες θα απολαμβάνουν συνδυασμένες υπηρεσίες καυσίμων και φόρτισης. Ο εξηλεκτρισμός βρίσκεται στην καρδιά της στρατηγικής πρακτικότητας και κινητικότητας της BP και η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει το δίκτυο δημόσιων σημείων φόρτισης EV μέχρι το 2030 σε περισσότερα από 70.000 σε όλο τον κόσμο – από τα σημερινά 8.700 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το BP Pulse είναι ήδη το πιο δημοφιλές δίκτυο φόρτισης EV στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης με ραγδαίους ρυθμούς το δίκτυο ultra-fast φορτιστών της και σχεδιάζει να έχει περίπου 250 ultra-fast φορτιστές σε σταθμούς ανεφοδιασμού BP στο Ηνωμένο Βασίλειο και 500 στη Γερμανία μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι πελάτες της DCS θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα πρόσθετα σημεία φόρτισης και η BP θα αποκτήσει πρόσβαση σε μία ευρύτερη βάση πελατών.

Ο Richard Bartlett, senior vice president της BP, υπεύθυνος λύσεων μελλοντικής κινητικότητας δήλωσε:

Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη φόρτιση τόσο εύκολη όσο ο ανεφοδιασμός καυσίμου – μία ταχεία, αξιόπιστη και θαυμάσια εμπειρία για τους πελάτες. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το BMW Group και την Daimler Mobility AG στη DCS, σε συνδυασμό με την επέκταση του δικτύου ultra-fast φόρτισης, θα βοηθήσουμε τους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σε εύκολη φόρτιση όταν τη χρειάζονται. Αυτό μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε μία πολύ ευρύτερη βάση πελατών και να αυξήσουμε τα ποσοστά χρήσης του δικτύου μας.

Ο Stephan Unger, Chief Financial Officer της Daimler Mobility AG, υπεύθυνος Οικονομικών & Ελέγχου, Διαχείρισης Κρίσεων & Ψηφιακών Λύσεων Κινητικότητας είπε:

Μαζί με το BMW Group, προωθούμε με συνέπεια τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Με την BP, αποκτούμε ένα στρατηγικό εταίρο ο οποίος θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες πελατών της DCS. Το μεγάλο δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού της BP προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την επέκταση της υποδομής φόρτισης – σύμφωνα με τις ανάγκες και προσδοκίες των πελατών.

Επίσης βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στο συνδυασμό λύσεων ανεφοδιασμού καυσίμου και φόρτισης για μία αυξανόμενη ομάδα πελατών plug-in υβριδικών οχημάτων. Η δέσμευση της BP θα βοηθήσει την DCS να επιταχύνει την υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων της.

Ο Rainer Feurer, Senior Vice President of Investments του BMW Group, πρόσθεσε:

Μία επαρκής υποδομή φόρτισης είναι το κλειδί για την ευρύτερη αποδοχή του εξηλεκτρισμού. Με την BP, το BMW Group και την Daimler Mobility AG έχουν πλέον έναν εταίρο που προσφέρει μια ισχυρή, πελατοκεντρική μάρκα και ένα εκτεταμένο, ευρωπαϊκό δίκτυο ultra-fast φόρτισης και σταθμών ανεφοδιασμού. Υποστηρίζουμε ακράδαντα ένα ανοιχτό και πλήρους κάλυψης δίκτυο φόρτισης, καθώς αυτό αποτελεί σαφές πλεονέκτημα για τους πελάτες μας.

Ο Jorg Reimann, CEO της Digital Charging Solutions GmbH, τόνισε:

Η συνεργασία μας με την BP ανοίγει εντελώς νέες δυνατότητες για την επέκταση της προϊοντικής γκάμας μας, καθιστώντας τη φόρτιση ακόμα πιο άνετη για τους πελάτες μας. Γνωρίζουμε ότι οι συνδυασμένες υπηρεσίες φόρτισης και ανεφοδιασμού καυσίμου είναι ζωτικής σημασίας για τους εταιρικούς πελάτες μας. Ανυπομονούμε να προσθέσουμε τους σταθμούς της BP στο δίκτυό μας και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μαζί καινοτόμες ενιαίες υπηρεσίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr