Στα μέσα του περασμένου μήνα, η Pagani παρουσίασε τη νέα Huayra R, η οποία πρακτικά αποτελεί τον διάδοχο της Zonda R, και κύριο χαρακτηριστικό της στοιχείο είναι ο κινητήρας της. Έτσι, στο κέντρο του αυτοκινήτου υπάρχει ένας νέος ατμοσφαιρικός V12 κινητήρα, παίρνοντας τη θέση του 6,0-λιτρου twin-turbo κινητήρα της AMG, που διαθέτουν οι υπόλοιπες εκδόσεις της Hyuara.

Όπως άκουσες, ο κινητήρας παράγει οργασμικές μελωδίες και σήμερα η ιταλική εταιρία μας δίνει ένα video που μας δείχνει ότι είναι και ένα έργο τέχνης, που μπορεί να πάρει θέση στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η Pagani ονομάζει τον κινητήρα V12-R, και μας αναφέρει ότι χρειάστηκε πάνω από δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η εξέλιξη του. Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της AMG με την HWA, και είναι ο ελαφρύτερος, πιο ισχυρός και πιο αποδοτικός V12 6,0-λίτρων κινητήρας που δημιουργήθηκε ποτέ, καθώς ζυγίζει μόλις 198 κιλά.

1

Έχει χωρητικότητα 6,0 λίτρα και παράγει 850 άλογα στις 8.250 σ.α.λ με 750 Nm ροπή στις 5.500 έως 8.300 σ.α.λ, ενώ το όριο περιστροφής του αγγίζει τις 9.000 σ.α.λ. Σύμφωνα με την εταιρία, ο κινητήρας φέρει ένα σύστημα άμεσης ψεκασμού 200 bar, που βελτιστοποιεί την απόδοση, διασφαλίζοντας τη μέγιστη αποδοτικότητα από άποψη θερμοδυναμικής και αυτονομίας.