Η Mercedes αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της EQS που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 15 του μηνός. Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέρει αυτονομία έως και 770 χλμ ανά φόρτιση και θα είναι διαθέσιμο αρχικά σε δύο εκδόσεις, τις EQS 450+ και EQS 580 4MATIC+.

Η πρώτη έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που αποδίδει 333 άλογα με 568 Nm ροπής. Η δεύτερη διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον πίσω και έναν στον μπροστά άξονα, που αποδίδουν 524 άλογα με 855 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου ανέρχεται στα 210 χλμ/ώρα, με την Mercedes να λέει πως θα υπάρχει στο μέλλον και μια ταχύτερη έκδοση.

1

Υπάρχουν δύο διαθέσιμες μπαταρίες, μια 90 kWh και μια 107,8 kWh. Και οι δύο διαθέτουν αρχιτεκτονική 400 Volt και σύμφωνα με την εταιρία, κατά τη φόρτιση η μπαταρία διατηρεί πάντα τη βέλτιστη θερμοκρασία. Οι μπαταρίες έχουν κατασκευαστεί λαμβάνοντας υπόψη την ανακύκλωση, με το σύστημα πλοήγησης να κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης και να αντλεί σε πραγματικό χρόνο στοιχεία ταχύτητας, κυκλοφορίας, θερμοκρασίας και διαθεσιμότητας των σταθμών φόρτισης, προκειμένου να επιλέγει τη καλύτερη διαδρομή ώστε η οδήγηση να είναι όσο πιο αποτελεσματική γίνεται.

2

Υπάρχουν τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Electric, Comfort, Sport και Individual), ενεργή αερανάρτηση, με τις μπαταρίες να υποστηρίζουν ταχυφόρτιση έως 200 kW, κάτι που σημαίνει πως σε 15 λεπτά φόρτισης η EQS αποκτά αυτονομία 300 χλμ. Υπάρχει ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW, με την λειτουργία “ECO Charging” να μειώνει τον ρυθμό φόρτισης έτσι ώστε να μειώνεται η φθορά και η γήρανση της μπαταρίας λόγω της ταχυφόρτισης.

3

Σε ότι αφορά την αεροδυναμκή, το μοντέλο έχει συντελεστή αεροδυναμικής απόδοσης μόλις 0,20 Cd, ενώ φέρει και σύστημα τετραδιεύθυνσης που μπορεί να περιστρέψει τους πίσω τροχούς 4,5 μοίρες ή 10 μοίρες.

4Διάβασε επίσης

Το εσωτερικό της Mercedes EQS

Είναι το πρώτο μοντέλο της Mercedes που βασίζεται στην αλουμινένια πλατφόρμα Electric Vehicle Architecture (EVA), με το μήκος του να αγγίζει τα 5,21 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο τα 3,2 μέτρα, με το βάρος του να ξεπερνά τους 2,5 τόνους.