Αν κάτι έχει συζητηθεί πιο πολύ τον τελευταίο χρόνο, εκτός από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, είναι η νέα μάσκα που υιοθέτησε η BMW στη νέα Σειρά 4, και στα επόμενα μοντέλα που θα ακολουθήσουν από την γερμανική εταιρία.

Κατά γενική ομολογία, η νέα σχεδιαστική προσέγγιση της BMW με τις ευμεγέθεις γρίλιες του εμπρός τμήματος έχει πολώσει τους πάντες. Υπάρχουν, ωστόσο, εξαιρέσεις στον κανόνα, που αντί για να τις μικρύνουν, τις “μεταμοσχεύουν” σε άλλα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας.


Έτσι, μια εταιρία από την Κίνα ετοίμασε έναν εμπρός προφυλακτήρα για την Σειρά 5 (E60), που είχε σχεδιαστεί από τον Davide Arcangeli, υπό την εποπτεία του Chris Bangle. Το αποτέλεσμα δεν θα το έλεγα επιτυχημένο, ενώ περιττό να αναφέρω ότι χάνεται οποιαδήποτε αρμονία έχει το μοντέλο.

Εκτός από το σχέδιο του προφυλακτήρα παρόμοιο με αυτόν της νέας Σειράς 4, η ίδια εταιρία ετοίμασε άλλον έναν προφυλακτήρα -και πάλι για την Σειρά 5 (E60)- ο οποίος μοιάζει με αυτόν της M2 Competition. To κόστος τους κυμαίνεται από €230 έως €325.