Η Toyota και η Lexus θα εξοπλίζουν τα LS και Mirai με το νέο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, Advanced Drive που θέλει να κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο, μειώνοντας τα τροχαία ατυχήματα.

Όπως αναφέρει η Toyota:

Το Advanced Drive χρησιμοποιεί ραντάρ, κάμερες, LiDAR και χάρτες υψηλής ακρίβειας προκειμένου οι οδηγοί και τα αυτοκίνητα να λειτουργούν ως συνεργάτες για να προστατεύουν ο ένας τον άλλον, έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν να απολαμβάνουν την εμπειρία οδήγησης, ενώ κατά καιρούς θα μπορούν να απολαύσουν και την αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Όταν οι αισθητήρες εντοπίζουν πιθανό κίνδυνο, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό, ο οποίος μπορεί είτε να συμφωνήσει με την πρόταση του Advanced Drive για το τι πρέπει να κάνει, είτε να πάρει τον έλεγχο του οχήματος.

Στους αυτοκινητόδρομους, το Advanced Drive μπορεί να οδηγεί με ασφάλεια το όχημα, ενώ μπορεί να αλλάζει λωρίδες κυκλοφορίας αλλά και να πραγματοποιεί προσπεράσεις. Κατά την προσπέραση ο οδηγός πρέπει να κρατά το τιμόνι και να εγκρίνει το προσπέρασμα, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να κάνει τους απαραίτητους ελιγμούς.

Κατά την είσοδο του αυτοκινήτου στον αυτοκινητόδρομο, το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει εάν άλλα οχήματα εισέρχονται και αυτά στον δρόμο, μπορεί να αναγνωρίσει την κυκλοφορία και να επιβραδύνει το αυτοκίνητο ώστε να αφήσει τα άλλα οχήματα να εισέλθουν με ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο.

Το Advanced Drive υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις για να αποκτά περισσότερες λειτουργίες, με τις εξωτερικές κάμερες του οχήματος να συλλέγουν δεδομένα οδήγησης που στέλνονται στην Toyota, προκειμένου αυτή να τα αξιολογήσει και να βελτιώσει την τεχνολογία.