Η Tesla επέκρινε έντονα τις μακροχρόνιες κανονιστικές διαδικασίες που απαιτούνται από τις γερμανικές αρχές, μιας και θέλει από την 1η Ιουλίου του 2021, το εργοστάσιο που ετοιμάζει κοντά στο Βερολίνο να ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Σε αυτό η Tesa αναμένει να κατασκευάζει 500.000 Model Y ετησίως, με την Tesla να υποστηρίζει πως η γραφειοκρατία της Γερμανίας είναι αργή και περίπλοκη λόγω περιβαλλοντικών διαφορών.

Συγκεκριμένα η Tesla στις 7 του μηνός απέστειλε μια επιστολή σε τοπικό γερμανικό δικαστήριο, δηλώνοντας “ιδιαίτερα ενοχλημένη” που 16 μήνες μετά την αίτηση κατασκευής του εργοστασίου της, δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα για την τελική έγκριση του εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται στο Gruenheide έξω από το Βερολίνο, τονίζοντας:

Το γερμανικό πλαίσιο έγκρισης για βιομηχανικά έργα, έργα υποδομής καθώς και έργα χωροταξικού σχεδιασμού αντιφάσκει άμεσα με τον επείγοντα σχεδιασμό και υλοποίηση τέτοιων έργων που είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Για την ώρα παραμένει ασαφές το πότε η Tesla θα πάρει την τελική έγκριση του εργοστασίου, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως μια απόφαση της περιβαλλοντικής υπηρεσίας αναμενόταν πριν από μήνες.

Η Tesla στην επιστολή της καλεί τις αρχές να επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε, όπως αναφέρει:

Να διασφαλιστεί πως οι επενδυτές έχουν μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με το πότε θα αποδώσουν οι επενδύσεις τους σε τεχνολογίες φιλικές προς το κλίμα.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla έκανε γνωστό πως οι παραδόσεις των ανανεωμένων Model S και Model X θα καθυστερήσουν μερικές εβδομάδες, μιας και αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Μάιο/Ιούνιο. Αιτία είναι οι καθυστερήσεις που δημιουργήθηκαν στις αναβαθμίσεις των γραμμών παραγωγής των μοντέλων, με την Tesla να αναζητά να προσλάβει επιπλέον άτομα που θα στελεχώσουν τις γραμμές παραγωγής.