Η LG Electronics ήρθε σε συμφωνία με την Magna International, και ίδρυσαν μια κοινοπραξία με τίτλο LG Magna e-Powertrain. Η Magna είναι από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες εταιρίες του κλάδου του αυτοκινήτου και έχει έδρα τον Καναδά.

Επί του παρόντος, η LG Magna e-Powertrain εκτιμάται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, με την κοινοπραξία να κατασκευάζει ηλεκτρικούς κινητήρες, μετατροπείς (inverters) και ενσωματωμένους φορτιστές που διαθέτουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Όπως γνωρίζεις, η LG προμηθεύει με ηλεκτροκινητήρες, μπαταρίες και άλλα εξαρτήματα τα μοντέλα της General Motors και της Tesla, ενώ η Magna, εκτός από τεχνολογικό εξοπλισμό, παράγει και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η LG Magna e-Powertrain είναι πολύ κοντά στην υπογραφή συμβάσης με την Apple, βάσει της οποίας η πρώτη θα μπορούσε να αναλάβει την αρχική παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple. Ωστόσο, λεπτομέρειες της σύμβασης δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί.

Παρόλο που η νέα κοινοπραξία δεν διαθέτει όγκο παραγωγής για την κατασκευή ενός οχήματος σε μαζική κλίμακα, συγκρίσιμη με άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Apple είναι προφανώς άνετη με τη μικρότερη παραγωγική δυνατότητα της LG Magna e-Powertrain, κάτι που ίσως σημαίνει ότι η εταιρία με έδρα το Cupertino δεν προτίθεται να παράγει το όχημα σε μεγάλη κλίμακα, όπως οι άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.