Ο οίκος δημοπρασιών Silverstone Auctions θα βγάλει στο σφυρί στις 22 Μαΐου το αγωνιστικό Subaru Impreza WRC του 2004, με το οποίο ο Petter Solberg κέρδισε το Rally Ιαπωνίας στις 5 Σεπτεμβρίου εκείνης τη χρονιάς.

Αυτή ήταν η 8η νίκη του Νορβηγού και η 42η νίκη της Subaru στο WRC. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον “mr Hollywood” στο Rally Τουρκίας τον Ιούνιο του ίδιου έτους όπου κατέκτησε την τρίτη θέση.

Το αγωνιστικό είναι πλήρως ανακατασκευασμένο από την Prodrive Legends, με το Impreza S10 WRC να έχει αριθμό πλαισίου PRO-WRC 04008, όντας το όγδοο πλαίσιο που κατασκευάστηκε από την Prodrive για τη σεζόν του 2004.

Κάποιος ιδιώτης αγόρασε το αυτοκίνητο το 2019 και το έστειλε στην Prodrive για την ανακατασκευή του, με το τμήμα Legends της βρετανικής εταιρίας να διατηρεί όλα τα πρωτότυπα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος κατασκευής για το 008.

Αυτό σήμαινε ότι οι μηχανικοί της Prodrive κατάφεραν να αναδημιουργήσουν με ακρίβεια το αυτοκίνητο, όπως ήταν στο Rally Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένων όλων των ρυθμίσεων της ανάρτησης, της θέσης οδήγησης και των πεντάλ, ακόμη και της βάση του μπουκαλιού για το νερό.