H BMW μας θυμίζει το X5 Le Mans, με τον V12 κινητήρα της McLaren F1

Σχετικά άρθρα

Το τμήμα Κλασικών αυτοκινήτων της BMW ανέβασε ένα video στο κανάλι του στο YouTube και μας παρουσιάζει το X5 Le Mans Concept. Αυτό ήταν μια one-off δημιουργία από την χρυσή εποχή του motorsport, και παρουσιάστηκε το 1999 για να εορταστεί η νίκη της γερμανικής εταιρίας στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans, με το V12 LMR.

Το X5 Le Mans ήταν ένα πρωτότυπο με τις αλλαγές με το X5 (E53) να ήταν εκτενείς. Πιο συγκεκριμένα, διέθετε νέο καπό, νέους καθρέπτες, νέους προφυλακτήρες, διπλές απολήξεις τοποθετημένες στο κέντρο, ελαφριές ζάντες αλουμινίου και σπορ ανάρτηση που χαμήλωναν την απόσταση από το έδαφος.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αλλαγή κρυβόταν κάτω από το καπό του αυτοκινήτου, καθώς εκεί υπήρχε ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας του αγωνιστικού που κέρδισε το Le Mans, ο ίδιος που διέθετε και η McLaren F1.

Για την περίσταση, απέδιδε 700 άλογα και 720 Nm ροπής, ενώ συνδυαζόταν με ένα 6-άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Έτσι, το πρωτότυπο ήταν σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 310 χλμ/ώρα.

H BMW, τον Ιούνιο του 2011, πήγε το X5 Le Mans στη πίστα του Nurburgring εκεί όπου σημείωσε τον εντυπωσιακό χρόνο 7:49,92, χρόνος γρηγορότερος από αυτόν που έχουν σημειώσει αυτοκίνητα όπως είναι η Ferrari F430 και η Lamborghini Gallardo.

Στο εσωτερικό η γερμανική εταιρία είχε τοποθετήσει τέσσερα bucket καθίσματα, τριάκτινο τιμόνι και ειδικά όργανα στο ταμπλό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BMW M2 CSL από την Alpha-N Performance

Η Alpha-N Performance πρόλαβε την BMW και παρουσίασε την CSL έκδοση της νέας γενιάς της M2. Στιλιστικά η εταιρία τοποθετεί στην Μ2 νέο bodykit...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

Αυτό είναι το BMW Vision Neue Klasse X Concept

Αυτό είναι το Vision Neue Klasse X Concept, το νέο πρωτότυπο της BMW που θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μας δείχνουν το...
Autoblog.gr