Ένα από τα περιστατικά που σημάδεψαν το σημερινό GP στην πίστα της Ίμολα ήταν το ατύχημα μεταξύ του George Russell και του Valtteri Bottas, με τους δύο πιλότους να ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον.

1

Ο Russel στις δηλώσεις του είπε:

Στα μάτια μου ο Bottas αγωνιζόταν για το τίποτα. Η 9η θέση δεν είναι γι’αυτόν. Θα έπρεπε να αγωνίζεται για τη νίκη και για το βάθρο σε κάθε αγώνα με αυτό το μονοθέσιο.

Είχα το DRS και το slipstreaming. Προσπάθησα να τον προσπεράσω από τα δεξιά, αλλά ο Bottas έκανε μια μικρή κίνηση και αυτός προς τα δεξιά που είναι μια τακτική άμυνας που έκαναν οι οδηγοί στο παρελθόν. Ήταν μια κίνηση του Verstappen του 2015. Μια μικρή κίνηση του τιμονιού στα 320 χλμ/ώρα κάνει τεράστια διαφορά. Πρέπει να σέβεσαι την ταχύτητα και τις συνθήκες.

Υπάρχει μια συμφωνία κυρίων να μην το κάνουμε αυτό πλέον επειδή είναι απίστευτα επικίνδυνο. Αν ήταν άλλος οδηγός μάλλον δεν θα το έκανε. Σε εντελώς στεγνές συνθήκες θα ήμουν μια χαρά, αλλά με έβαλε στο βρεγμένο κομμάτι της πίστας και το έχασα. Τον ρώτησα αν προσπαθούσε να μας σκοτώσει και τους δύο.

Ερωτώμενος για το αν θα μιλήσει με τον Bottas για το περιστατικό είπε:

Φυσικά και θα μιλήσουμε με τον Bottas. Είμαστε και οι δύο ενήλικες.

Ο Bottas από τη μεριά του είπε:

Έχω δει το υλικό από τις κάμερες. Υπήρχε σαφώς χώρος για δύο μονοθέσια. Ήταν 100% λάθος του [Russell]. Δεν ξέρω τι είπε στη συνέχεια.

Ο Toto Wolff πήρε και αυτός θέση για το περιστατικό λέγοντας:

Δεν ξέρω ποιος είναι ο ένοχο. Το τανγκό θέλει δύο. Ίσως δεν είναι 50/50, αλλά 60/40, απλά δεν ξέρω ποιος είναι ο πιο ένοχος. Και οι δύο τα έκαναν μαντάρα. Ο Russell έχει πολλά να μάθει και δεν έπρεπε να προσπαθήσει να προσπεράσει σε εκείνο το σημείο.

Δεν έχω δει ακόμα τον George. Δεν ήρθε να με δει. Μερικές φορές αστειεύομαι με τον George ότι αν τα πάει καλά μπορεί να οδηγήσει το μονοθέσιο της Mercedes, αν όχι θα πάει στο Renault Clio Cup. Μετά τα σημερινά είναι πιο κοντά στο Renault Clio Cup.

Μετά τον αγώνα οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως δεν θα τιμωρήσουν κανέναν οδηγό για το ατύχημα, χαρακτηρίζοντας το αγωνιστικό συμβάν.