Έχοντας πέσει η ένταση και η αδρεναλίνη της στιγμής, ο George Russell σε δημοσίευση του στα προσωπικά του προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα ανέλαβε την ευθύνη για τη σφοδρή σύγκρουση με τον Valtteri Bottas και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Φιλανδό.

Όπως γνωρίζεις, στα μέσα του χθεσινού GP της Emilia Romagna, ο Russell είχε σοβαρές ελπίδες να κατακτήσει τους πρώτους του βαθμούς με την Williams, αλλά ήταν ανυπόμονος. Έτσι, στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Bottas πάτησε εκτός πίστας, έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του με ταχύτητα σχεδόν 290 χλμ/ώρα και έπεσε πάνω στη Mercedes του Φιλανδού λίγο πριν την διάσημη στροφή Tamburello.

Ευτυχώς, κανένας από τους δυο δεν τραυματίστηκε, αλλά ο Bottas ήταν προφανώς εκνευρισμένος και ο Russell εξαγριωμένος, με τον καθένα να κατηγορεί τον άλλο. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην προβούν σε καμία ενέργεια, αφού μίλησαν και με τους δύο οδηγούς και τους αντίστοιχους εκπροσώπους των ομάδων τους μετά το Grand Prix και θεώρησαν το ατύχημα αγωνιστικό συμβάν.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Russell συνέχισε να κατηγορεί τον Bottas, αλλά σήμερα άλλαξε πλεύση, και δήλωσε:

Χθες, δεν ήταν η πιο περήφανη μέρα μου. Ήξερα ότι θα ήταν μια από τις καλύτερες ευκαιρίες μας για να κερδίσουμε βαθμούς αυτή τη σεζόν και, όταν αυτοί οι βαθμοί έχουν τόση σημασία για εμάς αυτήν τη στιγμή, μερικές φορές παίρνεις ρίσκα.

Το δικό μου δεν απέδωσε και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για αυτό. Έχοντας χρόνο να σκεφτώ τι συνέβη μετά, ξέρω ότι έπρεπε να χειριστώ καλύτερα όλη την κατάσταση. Τα συναισθήματα μπορούν να είναι έντονα στην ένταση της στιγμής και χθες αυτά με συνεπήραν. Ζητώ συγνώμη από τον Valtteri, την ομάδα μου και σε όποιον ένιωσε απογοητευμένος από τις πράξεις μου.

Δεν είμαι αυτός και περιμένω περισσότερα από τον εαυτό μου, καθώς ξέρω ότι άλλοι περιμένουν περισσότερα από εμένα. Πήρα μερικά σκληρά μαθήματα αυτό το Σαββατοκύριακο και θα βγάλω από αυτά έναν καλύτερο οδηγό και ένα καλύτερο άτομο με αυτήν την εμπειρία. Τώρα επικεντρώνεται πλήρως για το GP της Πορτογαλίας και είναι μια ευκαιρία να δείξω τι πραγματικά μπορώ να κάνω.

Ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα, τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά. Όλα θα με βοηθήσουν να ωρμάσω.