GP Emilia Romagna 2021: Νικητής ο Verstappen

Σχετικά άρθρα

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής στο GP της Emilia Romagna, μετά από ένα υπέροχο και γεμάτο δράση αγώνα στην πίστα της Imola. Αυτός σημαδεύτηκε από την κόκκινη σημαία στα μισά του, μετά από ένα μεγάλης ταχύτητας τρακάρισμα μεταξύ του Valtteri Bottas και George Russell, οι οποίοι ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Ο Lewis Hamilton ανέκαμψε από ένα ασυνήθιστο λάθος στην στροφή Tosa και κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, ενώ ο Lando Norris -εκκινώντας από την έβδομη θέση- τελικά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το ατύχημα του Bottas/Russell

Η 99η pole του Hamilton δεν μετουσιώθηκε σε νίκη, καθώς η βροχή που έπεσε στην πίστα της Imola πριν την εκκίνηση του αγώνα και λίγο μετά από αυτήν, ανάγκασε τους οδηγούς να εκκινήσουν με τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli. Μετά το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο Verstappen -από την τρίτη θέση- έκανε μια καταπληκτική εκκίνηση (έχοντας 2η σχέση στο κιβώτιο) και βρέθηκε δίπλα στον Hamilton στα φρένα της πρώτης στροφής, και με μια γενναία κίνηση προσπέρασε τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Τα highlights

Ο Hamilton βρέθηκε για λίγο και πάλι επικεφαλής, όταν ο Verstappen μπήκε στα pits για να βάλει τα ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα, στον 27ο γύρο, αλλά ο Βρετανός βγήκε δεύτερος καθώς οι μηχανικοί της ομάδας του έκαναν ένα αργό pit stop, όταν ο τελευταίος μπήκε να βάλει τα στεγνά του έναν γύρο αργότερα. Στον 31ο γύρο, ο Hamilton έκανε ένα σπάνιο λάθος, και βγήκε εκτός πίστας στην στροφή Tosa, για να επανέλθει στην όγδοη θέση, αλλά ένα γύρο πίσω.

Η έξοδος του Hamilton

Αμέσως μετά ακολούθησε ένα τρομακτικό ατύχημα, καθώς ο Russell στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Bottas τράκαραν μεταξύ τους στην διάσημη στροφή Tamburello. Ευτυχώς, κανένας από τους δυο δεν τραυματίστηκε, αλλά ο Bottas ήταν προφανώς εκνευρισμένος και ο Russell εξαγριωμένος, με τον καθένα να κατηγορεί τον άλλο.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βγει η κόκκινη σημαία, ώστε να καθαριστεί η πίστα, με τον αγώνα να διακόπτεται για περίπου μισή ώρα. Έπειτα, η επανεκκίνηση του αγώνας έγινε εν κινήσει, με τον Verstappen να διατηρεί το προβάδισμά του και τον Hamilton να κερδίζει γρήγορα το χαμένο έδαφος. Ακολούθησε μια εξαιρετική ανάκαμψη, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να προσπερνά τους Stroll, Ricciardo, Sainz, Leclerc και Norris μέσα σε περίπου 20 γύρους.

Ο Verstappen δεν απειλήθηκε ποτέ για τη νίκη, έχοντας διαφορά 22 δευτ. στο πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Norris πήρε μια παλικαρίσια τρίτη θέση, μετά από μια εντυπωσιακή προσπέραση στον Leclerc κατά την επανεκκίνηση του αγώνα, με τον Μονεγάσκο να προσπαθεί -ανεπιτυχώς- αργότερα να ανακτήσει την θέση του.

Ο Carlos Sainz τερμάτισε πέμπτος, παρά τα δυο λάθη του και τις εξόδους στις αμμοπαγίδες, ενώ ο Daniel Ricciardo κατέκτησε την έκτη θέση, με την δεύτερη McLaren, την θέση εκκίνησης του. Ο Lance Stroll ήταν για άλλη μια φορά γρήγορος στο βρεγμένο και τελικά τερμάτισε στην 7η θέση -εκκινώντας από την 10η θέση- μπροστά από τον Pierre Gasly, του οποίου η επιλογή να ξεκινήσει με τα βρεγμένα δεν απέδωσε.

Ο Kimi Raikkonen εκκίνησε από την 16η θέση, αλλά κατάφερε να πάρει τους πρώτους φετινούς βαθμούς για την Alfa Romeo, τερματίζοντας στην ένατη θέση, μετά το τρακάρισμα του Bottas με τον Russell. Τέλος, την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Esteban Ocon, χαρίζοντας τον πρώτο βαθμό της Alpine.

Οδηγός του αγώνα

Ο Lando Norris αναδείχτηκε ο οδηγός του αγώνα, αφού συγκέντρωσε το 32,3% των ψήφων, με τον Max Verstappen να ακολουθεί με ποσοστό 15,5%. Ο Lewis Hamilton απέσπασε το 13,9% των ψήφων, ο Charles Leclerc το 7,2% και ο Carlos Sainz το 4,9%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 60ο γύρο, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό. Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:16,702, για να τον ακολουθήσει ο Max Verstappen με 1:17,524, ο Lando Norris με 1:18,259, o Sergio Perez με 1:18,334 και ο Yuki Tsunoda με 1:18,353.

Οι δηλώσεις των οδηγών

Επόμενος αγώνας

Επόμενο Grand Prix, αυτό της Πορτογαλίας στη πίστα του Πορτιμάο. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 30 Απριλίου – 2 Μαΐου, Κυριακή του Ορθόδοξου Πάσχα.

Αποτελέσματα

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος/Διαφορά
1 Max Verstappen Red Bull Honda 2:02:34,598
2 Lewis Hamilton Mercedes +22,000 δευτ.
3 Lando Norris McLaren Mercedes +23,702 δευτ.
4 Charles Leclerc Ferrari +25,570 δευτ.
5 Carlos Sainz Ferrari +27,036 δευτ.
6 Daniel Ricciardo McLaren Mercedes +51,220 δευτ.
7 Lance Stroll Aston Martin Mercedes +51,909 δευτ.
8 Pierre Gasly AlphaTauri Honda +52,818 δευτ.
9 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Ferrari +64,773 δευτ.
10 Esteban Ocon Alpine Renault +65,704 δευτ.
11 Fernando Alonso Alpine Renault +66,561 δευτ.
12 Sergio Perez Red Bull Honda +67,151 δευτ.
13 Yuki Tsunoda AlphaTauri Honda +73,184 δευτ.
14 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari +1 γύρος
15 Sebastian Vettel Aston Martin Mercedes Εγκατέλειψε
16 Mick Schumacher Haas Ferrari +2 γύροι
17 Nikita Mazepin Haas Ferrari +2 γύροι
NC Valtteri Bottas Mercedes Εγκατέλειψε
NC George Russell Williams Mercedes Εγκατέλειψε
NC Nicholas Latifi Williams Mercedes Εγκατέλειψε

Βαθμολογία οδηγών

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Lewis Hamilton Mercedes 44
2 Max Verstappen Red Bull Honda 43
3 Lando Norris McLaren Mercedes 27
4 Charles Leclerc Ferrari 20
5 Valtteri Bottas Mercedes 16
6 Carlos Sainz Ferrari 14
7 Daniel Ricciardo McLaren Mercedes 14
8 Sergio Perez Red Bull Honda 10
9 Lance Stroll Aston Martin Mercedes 7
10 Pierre Gasly AlphaTauri Honda 4
11 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Ferrari 2
12 Yuki Tsunoda AlphaTauri Honda 2
13 Esteban Ocon Alpine Renault 1
14 Fernando Alonso Alpine Renault 0
15 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari 0
16 George Russell Williams Mercedes 0
17 Sebastian Vettel Aston Martin Mercedes 0
18 Mick Schumacher Haas Ferrari 0
19 Nikita Mazepin Haas Ferrari 0
20 Nicholas Latifi Williams Mercedes 0

Βαθμολογία Κατασκευαστών

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 60
2 Red Bull Honda 53
3 McLaren Mercedes 41
5 Ferrari 34
6 Aston Martin Mercedes 7
7 AlphaTauri Honda 6
8 Alfa Romeo Ferrari 2
9 Alpine Renault 1
10 Williams Mercedes 0
11 Haas Ferrari 0

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr