Το BMW Group Hellas προχώρησε στη τοποθέτηση 32 φορτιστών AC (ισχύος 22 kW) και 2 φορτιστών DC (ισχύος 50 kW) στις εγκαταστάσεις της, επενδύοντας συνολικά 200.000 ευρώ.

Οι 36 συνολικές θέσεις φόρτισης που πλέον υπάρχουν στις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το BMW Group Hellas, επιτρέπουν ταυτόχρονη φόρτιση 36 αυτοκινήτων, με τους φορτιστές να είναι της ABB και να διαθέτουν εγκατεστημένο σύστημα “έξυπνης φόρτισης” και διαχείρισης ενέργειας (load management) καθώς και εγκατεστημένο λογισμικό για παροχή δεδομένων φόρτισης ανά φορτιστή (ώρες φόρτισης, διάρκεια, κατανάλωση ενέργειας κ.λπ.). Η λειτουργία των φορτιστών μπορεί να γίνει μόνο μέσω κάρτας RFID ή app που απαιτεί προεγκατάσταση στο smartphone του εκάστοτε χρήστη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της “αλλαγής νοοτροπίας και αντίληψης” σε μία νέα εποχή για την ηλεκτροκίνηση, και εκτός από την εγκατάσταση φορτιστών στις θέσεις στάθμευσης, το BMW Group Hellas προχώρησε και στην παροχή plug-in υβριδικών εταιρικών οχημάτων (BMW Χ1 xDrive25e, BMW Χ2 xDrive25e, BMW 330e sedan και MINI Cooper SE ALL4 Countryman) σε στελέχη της εταιρείας.

Επιπλέον, στους χρήστες των εταιρικών οχημάτων προσφέρονται δυνατότητες όπως δωρεάν παροχή φόρτισης και φορολογικά οφέλη (όπως μηδενικός εταιρικός φόρος) αλλά και σημαντικά οφέλη για την ίδια την εταιρεία (αυξημένες αποσβέσεις και φοροαπαλλαγές).

Αξίζει να αναφερθεί ότι με το νέο στόλο plug-in υβριδικών οχημάτων, η ετήσια εξοικονόμηση εκπομπών CO2 υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30 τόνους (υπολογισμένη για 10.000 χλμ. διανυθέντων χλμ., ανά αυτοκίνητο, ανά έτος).

Για το BMW Group Hellas, εξίσου σημαντική είναι και η συμβολή της “Δίολκος”. Το κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία είναι ενεργειακής κλάσης Α και διαθέτει πολλαπλά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας που εξοικονομούν ετησίως 540 τόνους CO2 παρέχοντας «πράσινη» ενέργεια και στις νέες υποδομές φόρτισης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.