Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα πως εξαγόρασε το τμήμα αυτόνομης οδήγησης της Lyft, βασικού ανταγωνιστή της Uber, έναντι 550 εκατ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που αναδεικνύει τις τεχνολογικές φιλοδοξίες της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Από την πληρωμή, 200 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν προκαταβολικά και 350 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν στην Lyft μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε από την Woven Planet Holdings, νεοσύστατη θυγατρική της Toyota που εστιάζεται στις καινοτομία και επενδύει στις έξυπνες πόλεις, τη ρομποτική και την αυτόνομη οδήγηση.

Η Toyota, η οποία προσφέρει σήμερα ημιαυτόνομη τεχνολογία Επιπέδου 2, αποκτά την αυτόνομη τεχνολογία Επιπέδου 5 που αναπτύσσει η Lyft, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών ταξί στις ΗΠΑ μετά την Uber.

Η συμφωνία προσφέρει επίσης στην Toyota άμεση παρουσία στο Λονδίνο και τη Σίλικον Βάλεϊ, όπου λειτουργούν γραφεία της Lyft, καθώς και πρόσβαση στους 300 και πλέον εργαζομένους του τμήματος αυτόνομης οδήγησης της Lyft.

Η Lyft, από την πλευρά της, απαλλάσσεται από λειτουργικά έξοδα ύψους 100 εκατ. δολαρίων το χρόνο και βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο για να ανακοινώσει κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του έτους.