Renault: Δεν θα αναπτύξει νέους diesel κινητήρες. Προσέλαβε τον άνθρωπο που δημιούργησε το Siri της Apple

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της Renault, Luca de Meo, έκανε γνωστό πως η γαλλική εταιρία δεν θα επενδύσει χρήματα για την εξέλιξη νέων κινητήρων diesel. Αντ’αυτού θα προσαρμόσει την υπάρχουσα γκάμα των dCi πετρελαιοκινητήρων της, ώστε αυτοί να προσαρμοστούν ώστε να πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων που θα τεθούν σε ισχύ τα επόμενα χρόνια.

Η Renault επιταχύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση λόγω των αυστηρότερων κανονισμών ρύπων, με την εταιρία να δίνει τους diesel κινητήρες της και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Renault θέλει έως το 2025 το 65% των πωλήσεων της στην Ευρώπη να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 90% το 2030. Έως το 2040 η Renault θέλει να είναι ουδέτερη σε άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040 και παγκοσμίως έως το 2050.

Στις σχετικές ειδήσεις η Renault προσέλαβε τον Luc Julia, τον άνθρωπο που κατοχύρωσε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του Siri της Apple. Ο Julia αναλαμβάνει την θέση του επικεφαλής επιστημονικού υπευθύνου στη Renault, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, της συνδεσιμότητας και του λογισμικού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...