Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του χθεσινού Πορτογαλικού Grand Prix, ο Kimi Raikkonen ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τη σύγκρουση με τον teammate του στην Alfa Romeo, Antonio Giovinazzi, εξηγώντας ότι αποσπάστηκε η προσοχή του αλλάζοντας κάποιες ρυθμίσεις στο τιμόνι του.

Ο 41χρονος Φινλανδός έκανε -ακόμα- μια εντυπωσιακή εκκίνηση στον αγώνα στην πίστα του Portimao, κερδίζοντας δύο θέσεις στον πρώτο γύρο, αλλά στην αρχή του δεύτερου γύρου έπεσε στο πίσω μέρος του Giovinazzi, καταστρέφοντας την μπροστινή πτέρυγα της Alfa Romeo.

Στο τέλος της ευθείας, ο Raikkonen βγήκε στην αμμοπαγίδα στην εξωτερική πλευρά της πρώτης στροφής, με αποτέλεσμα να “κολλήσει” και να εγκαταλείψει. Από την άλλη, το μονοθέσιο του νεαρού Ιταλού οδηγού δεν υπέστη καμία ζημιά και τερμάτισε τον χθεσινό αγώνα στην 12η θέση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 του 2007 παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του και εξήγησε ότι κοίταξε στιγμιαία το τιμόνι του για να αλλάξει ρυθμίσεις σε έναν διακόπτη, και δεν είχε υπολογίσει σωστά την ταχύτητα που πλησίαζε τον Giovinazzi μπροστά του, λέγοντας:

Βασικά ήταν λάθος μου, έλεγξα κάτι στο τιμόνι, άλλαζα έναν διακόπτη που είχα ρυθμίσει λάθος βγαίνοντας από την τελευταία στροφή, οπότε έπρεπε να το αλλάξω ξανά και μετά απλώς έπεσα πάνω σε αυτόν, τόσο ξεκάθαρο είναι το λάθος μου.