GP Πορτογαλίας 2021: Άνετη νίκη για τον Hamilton

Σχετικά άρθρα

Στην πίστα που πέρσι έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ νικών, ο Lewis Hamilton πρόσθεσε μια ακόμα νίκη στο βιογραφικό του, αυξάνοντας την διαφορά στην βαθμολογία των οδηγών σε 8 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen, ο οποίος δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να απειλήσει τον Hamilton για τη νίκη, ενώ στην προσπάθεια του να κατακτήσει τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου του αγώνα, ο Ολλανδός υπερέβη τα όρια της πίστας στην στροφή 14 και έτσι ο χρόνος του διαγράφηκε. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο έτερος οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas, ο οποίος δεν κατάφερε να μετατρέψει την pole position σε νίκη.

Τα highlights

Αυτή ήταν η 97η νίκη του Hamilton, ο οποίος διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον αγώνα, για να πάρει τη δεύτερη νίκη της σεζόν, στο Πορτογαλικό Grand Prix. Με τον Βρετανό να ξεκινά από τη δεύτερη θέση στο grid, ένα αυτοκίνητο ασφαλείας στην αρχή του αγώνα -εξαιτίας του Kimi Raikkonen, που έπεσε πάνω στον teammate του στην Alfa Romeo, Antonio Giovinazzi- είδε τον επτά φορές πρωταθλητή να πέφτει στην τρίτη θέση, πίσω από τον Verstappen κατά την επανεκκίνηση του αγώνα στον έβδομο γύρο.

Ο Hamilton, όμως, αντέδρασε με έξοχο τρόπο, περνώντας τον Verstappen τέσσερις γύρους αργότερα, προτού επιτεθεί και περάσει με ένα αποφασιστικό τρόπο τον Bottas στην πρώτη στροφή της πίστας του Portimao, στον 20ο γύρο. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ο Hamilton σημείωσε την 97η νίκη του την F1.

Ο Verstappen θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο Ολλανδός δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Bottas, αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο από τον Hamilton.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Sergio Perez, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ακόμα το πρώτο του βάθρο ως οδηγός της Red Bull, αλλά πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα της χρονιάς με την αυστριακή ομάδα, μπροστά από τον Lando Norris. Ο νεαρός οδηγός της McLaren έχει τερματίσει -μέχρι στιγμής- στους πρώτους πέντε οδηγούς σε κάθε αγώνα αυτή τη σεζόν.

Πίσω από τον Norris, στην έκτη θέση, βρέθηκε η Ferrari του Charles Leclerc, για να ακολουθήσουν τον Μονεγάσκο οι δύο οδηγοί της Alpine, με τους Esteban Ocon και Fernando Alonso να ολοκληρώνουν ένα καλό Σαββατοκύριακο, κατακτώντας την 7η και 8η θέση αντίστοιχα, ενώ ειδικότερα ο Alonso οδήγησε υπέροχα στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Στην ένατη θέση βρέθηκε ο Daniel Ricciardo, ο οποίος κατάφερε να ανακάμψει από την 16η θέση της εκκίνησης, φέρνοντας και τη δεύτερη McLaren μέσα στην βαθμολογούμενη δεκάδα, η οποία συμπληρώθηκε με τον Pierre Gasly, καθώς ο οδηγός της AlphaTauri πέρασε στον προτελευταίο γύρο τον Carlos Sainz.

Ο Ισπανός της Ferrari έπεσε θύμα της επιλογής ελαστικών, καθώς μετά το μοναδικό του pit stop τοποθέτησε στην SF21 τη μεσαία γόμα, όταν -σχεδόν- όλο το υπόλοιπο grid τοποθέτησε την σκληρή, και έτσι στο τέλος του αγώνα δεν είχε την απαιτούμενη πρόσφυση.

Οδηγός του αγώνα

Μπορεί να έχασε το βάθρο, αλλά μετά από μια μεστή εμφάνιση μόλις στον τρίτο αγώνα του για τη Red Bull, ο ο Sergio Perez πήρε τις ψήφους του κοινού και ψηφίστηκε ως ο οδηγός του αγώνα στην πίστα του Portimao. Δεύτερος ψηφίστηκε ο Lewis Hamilton, τρίτος ο Max Verstappen, τέταρτος ο Daniel Ricciardo και πέμπτος ο Fernando Alonso.

Ταχύτερος γύρος

Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 65ο γύρο, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό. Ο Φιλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:19,865, για να τον ακολουθήσει ο Sergio Perez με 1:20,643, ο Max Verstappen με 1:20,695, ο Lewis Hamilton με 1:20,933 και ο Fernando Alonso με 1:21,032.

Οι δηλώσεις των οδηγών

Επόμενος αγώνας

Η Formula 1 δεν κάνει διακοπή και συνεχίζει στην Ιβηρική χερσόνησο, καθώς το επόμενο Grand Prix, αυτό της Ισπανίας στην πίστα της Βαρκελώνης, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 7-9 Μαΐου.

Αποτελέσματα

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος/Διαφορά
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:34:31,421
2 Max Verstappen Red Bull Honda +29,148 δευτ.
3 Valtteri Bottas Mercedes +33,530 δευτ.
4 Sergio Perez Red Bull Honda +39,735 δευτ.
5 Lando Norris McLaren Mercedes +51,369 δευτ.
6 Charles Leclerc Ferrari +55,781 δευτ.
7 Esteban Ocon Alpine Renault +63,749 δευτ.
8 Fernando Alonso Alpine Renault +64,808 δευτ.
9 Daniel Ricciardo McLaren Mercedes +75,369 δευτ.
10 Pierre Gasly AlphaTauri Honda +76,463 δευτ.
11 Carlos Sainz Ferrari +78,955 δευτ.
12 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari +1 γύρος
13 Sebastian Vettel Aston Martin Mercedes +1 γύρος
14 Lance Stroll Aston Martin Mercedes +1 γύρος
15 Yuki Tsunoda AlphaTauri Honda +1 γύρος
16 George Russell Williams Mercedes +1 γύρος
17 Mick Schumacher Haas Ferrari +2 γύροι
18 Nicholas Latifi Williams Mercedes +2 γύροι
19 Nikita Mazepin Haas Ferrari +2 γύροι
NC Kimi Raikkonen Alfa Romeo Ferrari Εγκατέλειψε

Βαθμολογία Οδηγών

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Lewis Hamilton Mercedes 69
2 Max Verstappen Red Bull Honda 61
3 Lando Norris McLaren Mercedes 37
4 Valtteri Bottas Mercedes 32
5 Charles Leclerc Ferrari 28
6 Sergio Perez Red Bull Honda 22
7 Daniel Ricciardo McLaren Mercedes 16
8 Carlos Sainz Ferrari 14
9 Esteban Ocon Alpine Renault 8
10 Pierre Gasly AlphaTauri Honda 7
11 Lance Stroll Aston Martin Mercedes 5
12 Fernando Alonso Alpine Renault 5
13 Yuki Tsunoda AlphaTauri Honda 2
14 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Ferrari 0
15 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari 0
16 Sebastian Vettel Aston Martin Mercedes 0
17 George Russell Williams Mercedes 0
18 Mick Schumacher Haas Ferrari 0
19 Nikita Mazepin Haas Ferrari 0
20 Nicholas Latifi Williams Mercedes 0

Βαθμολογία Κατασκευαστών

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 101
2 Red Bull Honda 83
3 McLaren Mercedes 53
4 Ferrari 42
5 Alpine Renault 13
6 AlphaTauri Honda 9
7 Aston Martin Mercedes 5
8 Alfa Romeo Ferrari 0
9 Williams Mercedes 0
10 Haas Ferrari 0

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr