Ακριβώς επτά μήνες μετά από το τρομακτικό ατύχημα στο Grand Prix του Μπαχρέιν, ο Romain Grosjean θα επιστρέψει στο cockpit ενός μονοθέσιου της F1, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από μονοθέσιο της Mercedes.

1

Πιο συγκεκριμένα, ο 35χρονος Γάλλος δεν είχε την ευκαιρία να αποχαιρετίσει τον κόσμο της F1 όπως θα ήθελε, καθώς τα σοβαρά εγκαύματα στα χέρια του δεν του επέτρεψαν να τρέξει στους δύο τελευταίους αγώνες της προηγούμενης σεζόν.

Καθόσον ο Grosjean ανάρρωνε στο νοσοκομείο, έλαβε την υπόσχεση από τον επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, ότι θα του δώσει μια δοκιμή με μονοθέσιο της Mercedes, για να εξασφαλίσει ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του στην F1 με τον δικό του τρόπο.

2

Έτσι, ο Grosjean θα οδηγήσει τη W10 -με την οποία ο Lewis Hamilton κέρδισε το πρωτάθλημα το 2019- σε μια δοκιμή ολόκληρης ημέρας στην πίστα του Paul Ricard στις 29 Ιουνίου, λίγο μετά την διεξαγωγή του γαλλικού Grand Prix.

Επιπλέον, ο Grosjean θα οδηγήσει το μονοθέσιο για μια σειρά γύρων επίδειξης, πριν από τον εντός έδρας αγώνα στην ίδια πίστα, δύο ημέρες νωρίτερα.