Η Mercedes παρουσίασε σήμερα το EQT Concept, που μας δείχνει την έκδοση παραγωγής της νέας T-Class και την πλήρως ηλεκτρική έκδοσή της. Η νέα T-Class θα κυκλοφορήσει το 2022, ενώ η πλήρως ηλεκτρική έκδοση της θα ακολουθήσει αργότερα.

Το νέο μοντέλο θα συνδυάζει άφθονους και ευέλικτους χώρους για έως επτά επιβάτες και μεγάλο χώρο αποσκευών, με την T-Class να φέρει στοιχεία της V-Class σε μια πιο συμπαγή μορφή.

Το EQT Concept έχει μήκος 4.945 χλστ., πλάτος 1.863 χλστ. και ύψος 1.826 χλστ., διαθέτει συρόμενες πόρτες και στις δύο πλευρές, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα μεγάλο άνοιγμα και επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση και στα δύο ανεξάρτητα καθίσματα πλήρους μεγέθους της τρίτης σειράς.

Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορούν να τοποθετηθούν τρία παιδικά καθίσματα, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα καθίσματα της τρίτης σειράς μπορούν να αναδιπλωθούν ή να αφαιρεθούν εντελώς, δημιουργώντας έτσι επαρκή χώρο για ένα παιδικό καροτσάκι, ένα κλουβί μεταφοράς σκύλου κτλ.

Τέλος, στον χώρο φόρτωσης υπάρχει ενσωματωμένο ένα ηλεκτρικό longboard, το οποίο βρίσκεται σε έναν αποθηκευτικό χώρο με διπλό δάπεδο, κάτω από ένα καπάκι από πλεξιγκλάς που είναι προσαρμοσμένο σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το δάπεδο του χώρου φόρτωσης. Το ηλεκτρικό longboard είναι και αυτό κατασκευασμένο από αλουμίνιο.