Η Tesla επιδιώκει να εισέλθει στην προσοδοφόρα αγορά πιστώσεων ανανεώσιμων καυσίμων στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να επωφεληθεί από τους στόχους μηδενικών εκπομπών που έχει θέσει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 8 εταιρίες, ανάμεσά τους και η Tesla, έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις στην EPA (Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος) προκειμένου να συμπεριληφθούν στην πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αγορά πιστώσεων ανανεώσιμων καυσίμων.

Η είσοδος της Tesla θα μπορούσε ενδεχομένως να αναμορφώσει την αγορά ανανεώσιμων πιστώσεων καυσίμων που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000, από τη κυβέρνηση Μπους, για να ενισχύσει τις επενδύσεις στη βιομηχανία βιοκαυσίμων των ΗΠΑ και να συμβάλει στον απογαλακτισμό της χώρας από την εισαγωγή πετρελαίου. Η αγορά δημιούργησε περίπου 18 δισεκατομμύρια πιστώσεις το 2020 και επί του παρόντος κυριαρχείται από παραγωγούς αιθανόλης.

1

Το γεγονός πως και τα ηλεκτρικά οχήματα θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μηδενικών εκπομπών που έχει θέση η τωρινή κυβέρνηση των ΗΠΑ, έχει προταθεί πως και αυτά μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.

Έτσι η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να επανεξετάσει μέσα στο καλοκαίρι τις προτάσεις της EPA και να καθορίσει πώς τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να πληρούν τις προϋποθέσεις για διαπραγματεύσιμες πιστώσεις σύμφωνα με το Πρότυπο Ανανεώσιμων Καυσίμων (RFS).

2Διάβασε ακόμη

Η Tesla έχασε έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες της

Η είσοδος της Tesla και άλλων κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων στο σύστημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπορούσε να προσελκύσει επενδύσεις για τη δημιουργία δίκτυου υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών φόρτισης, για ηλεκτρικά οχήματα.

Ωστόσο σύμφωνα με το Reuters, η προσθήκη της Tesla στο πρόγραμμα θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, μιας και είναι πιθανό να εξοργιστεί κάποιος στη βιομηχανία διύλισης των ΗΠΑ που θα χρειαστεί να αγοράσει πιστώσεις, γνωστές ως RIN, που παράγονται από την Tesla και άλλους εναλλακτικούς παρόχους καυσίμων, επιδοτώντας ουσιαστικά μια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που επιδιώκει να θέσει εκτός λειτουργίας τα πετροχημικά διυλιστήρια.