Οι κλέφτες πάντα θα βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον, ακριβό και ευκολοπούλητο να κλέψουν από τα αυτοκίνητα…όταν δεν τα κλέβουν ολόκληρα. Το πιο πρόσφατο trend είναι οι καταλύτες, αλλά παλιότερα έχουμε δει περιστατικά να κλέβουν καθίσματα από Audi RS4, αερόσακους, μπαταρίες από Toyota Prius, ενώ υπήρχαν και αμέτρητα παραδείγματα κλοπής φωτιστικών σωμάτων και καθρεφτών.

Ωστόσο, εάν ζεις στο Ρότερνταμ και οδηγείς Peugeot, θα πρέπει να προσέχεις, καθώς κλέβονται το ένα μετά το άλλο τα καπό από τα αυτοκίνητα της γαλλικής μάρκας. Την τελευταία εβδομάδα έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 10 κλοπές καπό, με την αστυνομία να πιστεύει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλήσει για μια νέα τάση, αλλά είναι σίγουρα αξιοσημείωτο.

Οι κλέφτες φαίνεται ότι δείχνουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα καπό του 5008, χωρίς να γίνεται σαφές γιατί να θέλουν συγκεκριμένα από αυτό το μοντέλο. Ωστόσο, έχουν υπάρξει και περιστατικά που κλέβουν τα καπό του νέου 208, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.

Επίσης, δεν είναι σαφές τι κάνουν οι κλέφτες τα κλοπιμαία. Ένα τέτοιο καπό είναι σχετικά ακριβό, καθώς σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο μιας εταιρείας επισκευής αυτοκινήτων του Ρότερνταμ, ένα καπό κοστίζει μεταξύ €3.000 και €4.000.