Πλησιάζει η ημέρα που η Toyota θα παρουσιάσει το νέο Land Cruiser και από έγγραφο που διέρρευσε επιβεβαιώνεται πως το όχημα θα βασίζεται στην TNGA-F πλατφόρμα.

Το μήκος του αγγίζει τα 4,965 μέτρα, το πλάτος τα 1,99 μέτρα, το μεταξόνιο τα 2,85 μέτρα και το ύψος τα 1,945 μέτρα. Για να μειώσει το βάρος η Toyota τοποθετεί οροφή από αλουμίνιο, με το SUV να προσφέρεται με δύο κινητήρες, έναν βενζίνης και έναν πετρελαίου.

Πρόκειται για το V6 3,5-λίτρων twin-turbo κινητήρα προερχόμενος από το Lexus LS 500, απόδοσης 420 ίππων με 588 Nm ροπής. Επίσης θα υπάρχει ο V6 3,3-λίτρων turbodiesel κινητήρας απόδοσης 309 ίππων με 687 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς.

Το αυτοκίνητο θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων, με το πίσω διαφορικό με λειτουργία κλειδώματος να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Ανάμεσα στις προσφερόμενες εκδόσεις θα υπάρχει και η GR-S που θα εστιάζει κυρίως σε εκτός δρόμου διαδρομές. Η παραγωγή του βενζινοκίνητου Land Cruiser θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, ενώ η diesel έκδοση θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τις 19 Ιουλίου.