Το VW Group δεν πιστεύει στο υδρογόνο

Σχετικά άρθρα

Εδώ και χρόνια το VW Group έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πιστεύει στο υδρογόνο και ο CEO του, ο Herbert Diess έγραψε στο Twitter πως τα αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου δεν είναι η απάντηση για ένα μέλλον μεταφορών χωρίς εκπομπές ρύπων, με το υδρογόνο να μην προσφέρει αξιόπιστες λύσεις στην προσπάθεια μηδενισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των αυτοκινήτων.

Τα αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου έχουν αποδείξει ότι δεν είναι η λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Στις μεταφορές έχει επικρατήσει η ηλεκτροκίνηση καθιστώντας οποιαδήποτε άλλη συζήτηση χάσιμο χρόνου. Ακούστε την επιστήμη.

Ο Diess επικαλείται μια έρευνα για την κλιματική αλλαγή του Ινστιτούτου Κλιματικής Αλλαγής του Potsdam, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ανάπτυξη αυτοκινήτων με κινητήρες υδρογόνου είναι επιβλαβής για το περιβάλλον, τουλάχιστον, με τα ισχύοντα δεδομένα. Τον περασμένο Μάρτιο ο Diess είχε δηλώσει:

Δεν θα δείτε καμία χρήση υδρογόνου στα αυτοκίνητα. Ούτε καν σε 10 χρόνια, επειδή η φυσική που τα χαρακτηρίζει είναι τόσο παράλογη. Το σχέδιο μιας τεράστιας αγοράς για οχήματα που κινούνται με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου είναι πολύ αισιόδοξο. Δεν μπορείς να ανεβάζεις-κατεβάζεις την κυψέλη καυσίμου σαν μια μηχανή εσωτερικής καύσης. Έτσι χρειάζεσαι άλλη μια μπαταρία 10 kW, χρειάζεσαι έναν ηλεκτρικό κινητήρα και μετά χρειάζεται να λειτουργήσεις την κυψέλη καυσίμου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...