Το Toyota Mirai έκανε παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας με ένα ρεζερβουάρ υδρογόνου

Σχετικά άρθρα

Την Τετάρτη, 26 Μαΐου, στις 5:43 π.μ. ξεκίνησε από το σταθμό υδρογόνου HYSETCO στο Orly του Παρισιού ένα Toyota Mirai με στόχο την όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη διανυθείσα απόσταση με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ υδρογόνου.

Μετά από 1.003 χλμ. σε δημόσιους δρόμους, νότια του Παρισιού και στις περιοχές Loir-et-Cher και Indre-et-Loire, το ιαπωνικό υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο τα κατάφερε, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας για υδρογονοκίνητο όχημα.

Η μέση κατανάλωση υδρογόνου ήταν 0,55 κιλά/100 χλμ και η κατανάλωση πιστοποιήθηκε από ανεξάρτητη αρχή, ενώ η υπολειπόμενη αυτονομία -σύμφωνα με το trip computer- ήταν 9 χλμ., με το Mirai να έχει ικανότητα αποθήκευσης υδρογόνου 5,6 κιλών. Αφού κατέρριψε το ρεκόρ, το Mirai ανεφοδιάστηκε μέσα σε 5 λεπτά και συνέχισε το ταξίδι του, με το εγχείρημα κατάρριψης του ρεκόρ να επετεύχθη από τέσσερις οδηγούς, και ανάμεσα τους ήταν ο Victorien Erussard, ιδρυτής και καπετάνιος του Energy Observer.

Διάβασε ακόμα

Μάθε τα πάντα για το νέο Toyota Mirai

Σύμφωνα με την Toyota, το υδρογόνο είναι μία αξιόπιστη και πλούσια φυσική πηγή για τη μεταφορά και αποθήκευση ενέργειας, προσφέροντας την τέλεια ευκαιρία για τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας. Το υδρογόνο μπορεί να προσφέρει κινητικότητα μηδενικών ρύπων όχι μόνο με αυτοκίνητα αλλά και με τρένα, σκάφη και αεροπλάνα ενώ παράγει ενέργεια για βιομηχανίες, εταιρείες και νοικοκυριά.

Το Mirai έχει βάρος περίπου 1.900 κιλά και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 9,2 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 175 χλμ/ώρα. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα αγγίζει τα 184 άλογα με 300 Nm ροπής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...