GP Αζερμπαϊτζάν 2021: Ποινή 3 θέσεων στον Norris

Σχετικά άρθρα

Ο Lando Norris τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, καθώς ο οδηγός της McLaren κρίθηκε ότι παραβίασε τους κανονισμούς της κόκκινης σημαίας.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις βγήκαν οι κόκκινες σημαίες εξαιτίας του ατυχήματος του Antonio Giovinazzi στο Q1 των κατατακτηρίων, ο Norris ήταν σε μικρή απόσταση από την είσοδο του pitlane και ο Βρετανός οδηγός κλήθηκε από την ομάδα του να μπει στα pits. Ωστόσο, o οδηγός έκρινε ότι ήταν πολύ αργά για να επιβραδύνει για να μπει στα pits.

Στη συνέχεια, ο Norris έκανε έναν γύρο στους δρόμους του Μπακού, προτού τελικά μπει στα pits υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας. Η FIA άκουσε τον Norris και τη McLaren, αλλά έκρινε ότι έπρεπε να του δώσει ποινή τριών θέσεων, μαζί με τρεις βαθμούς ποινής στην super licence του.

Αυτό σημαίνει ότι ο Norris θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την ένατη θέση, ανεβάζοντας τον Sergio Perez στην έκτη, τον Yuki Tsunoda στην έβδομη και τον Fernando Alonso στην όγδοη θέση. Η προσθήκη των τριών πόντων ποινής στην άδεια του Norris σημαίνει ότι έχει συγκεντρώσει οκτώ βαθμούς μέσα σε μια περίοδο 12 μηνών, και με την συμπλήρωση 12 βαθμών συνεπάγεται αποβολή για έναν αγώνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...