Η Apple έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις κινεζικές BYD και CATL σχετικά με την προμήθεια μπαταριών για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που φέρεται πως ετοιμάζει, με τη ν αναφορά του Reuters να υποστηρίζει πως δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί συμφωνία είτε με την CATL είτε με την BYD.

Η Apple έχει θέσει ως προϋπόθεση για συμφωνία με πιθανούς προμηθευτές την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η CATL, η οποία προμηθεύει μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, δεν είναι πρόθυμη να κατασκευάσει εργοστάσιο στις ΗΠΑ λόγω των εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου καθώς και ανησυχιών για το κόστος.

Αναφορές θέλουν την Apple να βγάζει στην αγορά το αυτοκίνητό της το 2024 και πηγές με γνώση του θέματος έχουν επισημάνει πως το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δική της πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταριών. Δεν ήταν σαφές εάν οι συζητήσεις με την CATL και την BYD αφορούσαν τη δική τους τεχνολογία ή τα σχέδια της Apple.

Το Reuters ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η CATL σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων στη Σαγκάη, συνεχίζοντας τον καταιγιστικό ρυθμό ανάπτυξης της που θα την εδραιώσει ως τον νούμερο 1 προμηθευτή παγκοσμίως.